Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Otrivin Neusdruppels Oplossing Xylometazoline HCl 1mg/ml

Productomschrijving

Neusdruppels voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar Let op:- Dit product mag niet langdurig gebruikt worden.- Lees voor gebruik de bijsluiter.- Bij het aanhouden van de klachten contact opnemen met uw huisarts.Informatie voor de gebruikerWat is Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml? Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml bevat als werkzame stof xylometazolinehydrochloride (1,0 mg/ml). Als conserveermiddelen zijn benzalkoniumchloride en dinatriumedetaat toegevoegd. Verder bevat het dinatriumfosfaat dodecahydraat, natriumwaterstoffosfaat monohydraat, natriumchloride, sorbitol 70%, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en gezuiverd water.VerpakkingOtrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml neusdruppels, wordt geleverd in een flacon van 10 ml met pipetje.Wat doet Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml? Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus. Het helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor de patiënt die last heeft van een dichte of verstopte neus gemakkelijker kan adem halen. De werking van Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml begint binnen een paar minuten en houdt enkele uren aan. Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml wordt goed verdragen, zelfs door patiënten met gevoelige neusslijmvliezen. Otrivin neusverkoudheid xylometazoline, 1,0mg/ml neusdruppels, bevat vochtinbrengende stoffen ter verzachting van een droge en geïrriteerde neusholte. Importeur Importeur/ Registratiehouder van Otrivin neusverkoudheid xylometazoline, 1,0mg/ml neusdruppels, in Nederland is Novartis Consumer Health BV, Breda. Inschrijvingsnummer Otrivin neusverkoudheid xylometazoline, 1,0 mg/ml neusdruppels voor volwassenen en kinderen, is geregistreerd onder RVG 23969. Wanneer gebruikt u Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml?
U gebruikt Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml wanneer u last heeft van een verstopte neus. Wanneer mag u Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml niet gebruiken?
Als u weet dat u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml, kunt u het middel beter niet gebruiken. Wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan, raadpleegt u dan eerst uw arts alvorens Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml te gebruiken. Waarschuwingen en voorzorgen Contact met de ogen vermijden. Wanneer u lijdt aan de oogziekte glaucoom (verhoogde oogboldruk), dient u voorzichtig te zijn met gebruik van Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml. Zoals met andere middelen die zwelling van het neusslijmvlies doen verminderen, mag Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml niet langer dan een week aan één stuk door gebruikt worden. Wanneer er na een week geen verbetering optreedt, neem dan contact op met uw arts. U mag de aanbevolen dosis niet overschrijden. Zoals bij andere soortgelijke middelen kan Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml bij daarvoor gevoelige personen slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Raadpleeg uw arts als dergelijke verschijnselen erg hinderlijk worden. Wanneer u lijdt aan hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten of een schildklierziekte, moet u eerst uw arts raadplegen. Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml in de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding Voor zover bekend kan Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml gedurende de zwangerschap gebruikt worden. Houdt u zich aan de voorschriften in deze bijsluiter en gebruik het middel niet langer dan een week. Voorzichtigheid is geboden wanneer er sprake is van verhoogde bloeddruk of een verminderde doorbloeding van de placenta (moederkoek). Raadpleeg u in deze gevallen eerst uw arts. Er zijn geen gegevens bekend over het gebruik van Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml bij het geven van borstvoeding. Voorzichtigheid is daarom geboden. NL 122152 Gebruik met andere geneesmiddelen.
Wanneer u middelen tegen depressiviteit gebruikt, kunnen de effecten van Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml versterkt worden. Dosering en wijze van gebruik Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar:
Snuit de neus. Terwijl u zit of staat het hoofd achterover buigen en 2–3 druppels in ieder neusgat druppelen. Na het druppelen het hoofd nog enige minuten achterover gebogen houden, opdat het middel zich in de neusholte kan verspreiden. De behandeling indien nodig herhalen, echter niet meer dan 4–6 maal per dag. Wat te doen bij overdosering?
Wanneer u per ongeluk te veel Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml gebruikt, neemt u dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. Heeft Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml bijwerkingen?
Een geneesmiddel kan soms een ongewenst effect, een zogenaamde bijwerking, hebben. U kunt last krijgen van een brandend gevoel in neus en keel, plaatselijke irritatie van de slijmvliezen of een droog neusslijmvlies, misselijkheid en hoofdpijn. Soms kan het voorkomen dat na enkele dagen gebruik een tegengestelde werking optreedt, waardoor de neusverstopping en vochtafscheiding uit de neus juist weer toenemen. Personen bij wie neusdruppels of neussprays, zoals Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml, bijzonder sterk werken, kunnen last krijgen van hartkloppingen. Ook zijn overgevoeligheidsreacties en voorbijgaande problemen met het gezichtsvermogen gemeld.Wanneer een van deze bijwerkingen zich voordoet, stop dan met het gebruik van Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml en raadpleeg eventueel uw arts of apotheker. Krijgt u te maken met een bijwerking die hierboven niet genoemd staat, dan wordt u verzocht uw arts of apotheker hiervan op de hoogte te stellen. Bewaring en houdbaarheid Otrivin neusverkoudheid xylometazoline 1,0 mg/ml is – mits onaangebroken – bij een temperatuur die niet boven 30 °C uitkomt houdbaar tot de uiterste gebruiksdatum welke op de verpakking is aangegeven. Wanneer de flacon eenmaal geopend is, wordt aangeraden de neusdruppels niet langer dan 1 maand te gebruiken. Buiten bereik van kinderen houden. Juni 2000

EAN(s): 8713177003034 / 8723700014482

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
866549
EAN-code
8713177003034
Merk
Otrivin
EAN-code
8723700014482
Inhoud
10ml
RVG registratienummer
23969

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95