Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Retourvoorwaarden

Mag ik retourneren?

Soms kan het zijn dat je aankoop toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht, dan kan je het product naar Drogisterij.net terugsturen.

Voorwaarden
- je hebt op aankopen een zichttermijn van 30 dagen;
- het product moet ongeopend en compleet zijn;
- persoonlijke en bederfelijke producten verzegeld (ongebruikt) retourneren;
- retourformulier volledig invullen en meesturen.

Moet ik retourkosten betalen?

Kosten retourneren
Neem contact op met de klantenservice om een retour aan te melden. De klantenservice is op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur via klantenservice@drogisterij.net en per telefoon op +31 850657251 bereikbaar.

Mag ik alle producten retourneren?

Artikelen die je niet kunt retourneren
Sommige producten kunnen in verband met hygiëne (bijvoorbeeld cosmetica zoals cremes, parfums en seksualiteit) alleen geretourneerd worden als de verzegeling nog intact is. Verder kunnen producten met een korte T.H.T. niet geretourneerd worden. Producten van het merk 'Medela' mogen alleen geretourneerd worden nadat er contact is opgenomen met de klantenservice.

Retourneren

Hoe kan ik retourneren?

Wil je een bestelling retourneren? Neem dan contact met ons op, wij maken een retourlabel voor je aan. Retourkosten zijn voor rekening van de klant.


Artikelen dienen ongeopend en ongebruikt te worden geretourneerd. Bij ontvangst van de goederen zullen deze hier uitvoerig op worden gecontroleerd. Voor hygiëne artikelen zoals Medela en erotische artikelen dient vooraf contact op te worden genomen met de klantenservice. Deze mogen niet zonder contact terug worden gestuurd.

lndien de order met ldeal/Paypal is betaald, wordt het bedrag automatisch aan u terug gestort. Dit kan na verwerking van uw retourzending een aantal werkdagen duren. Mocht u voor Afterpay hebben gekozen dan zal de factuur (gedeeltelijk) komen te vervallen.

Retourformulier Nederland
Retourformulier België