Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Witte tanden

Witte tanden wil natuurlijk iedereen. Een mooi recht gebit met een stralende glimlach. Helaas heeft niet iedereen een stralende Hollywood glimlach.
Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Smaak
Kleur
Serie
10 artikelen

Witte tanden

Witte tanden wil natuurlijk iedereen. Een mooi recht gebit met een stralende glimlach. Helaas heeft niet iedereen een stralende Hollywood glimlach.

Naarmate we ouder worden verslijt de buitenste laag glazuur ook steeds meer. De laag die hieronder is genaamd dentine is geler.

Daarnaast kan ons gebit gaan verkleuren van bepaalde frisdranken of eten. Het glazuur wordt dan aangetast. Zeker als je gebleekte tanden hebt dan moet je hier goed op letten. Ook kan plaque zich ophopen waardoor je tanden er geler uit gaan zien.

Gelukkig heeft Drogisterij.net een aantal producten in het assortiment die de tanden witter maken. Hieronder geven we ook een aantal waarme jij je gebit mooi kan houden.

Wittere tanden

Wij hebben verschillende producten in ons assortiment die ervoor zorgen dat je wittere tanden krijgt.

Tandpoeder

Gebruik tandpoeder tijdens het tandenpoetsten voor wittere tanden. Het geeft wat rommel tijdens het tandenpoetsen maar is wel effectief.

Whitening Kit

Rapid White Blue Light Tooth Whitening System is gemakkelijk thuis te gebruiken. Je tanden worden lichter door de accelerator gel aan te brengen en deze vervolgens te activeren met het blauwe licht van de activator. Deze whitening kit kan je tanden tot wel 5 tinten lichter maken in 2 weken.

Whitening Tandpasta

Whitening bevat deeltjes die zich hechten aan vlekken en ze vervolgens van het tandoppervlak krijgt. Ook polijsten ze de tanden effectief.

Whitening Strips

Smilelab Whitening Strips S zijn gemakkelijk te gebruiken strips die ook nog eens een all-in one treatment bieden. De strips zijn multifunctioneel ze bevorderen de mondhygiëne en verwijderen ook nog een schadelijke bacteriën en plaque.

Verkleuringen

Verkleuringen zorgen ervoor dat je tanden geen witte kleur meer hebben. Daarom is het belangrijk om deze te voorkomen. Er zijn 2 soorten verkleuringen. Intrinsieke en extrinsieke verkleuringen. Hieronder geven wij voor allebei de soorten tips.

Intrinsieke verkleuringen

Intrinsieke verkleuringen ontstaan aan de binnenkant van de kies of tand. Intrinsieke verkeuring dring zowel door het tandbeen als het glazuur door. Een aantal oorzaken hiervan kunnen zijn:

Afsterven van een zenuw in de tand:

Als een zenuw in de tand afsterft komen er donkere kleurstoffen. Als dit gebeurd is moet je zo snel mogelijk een wortelkanaalbehandeling krijgen. Anders dringen deze door tot de tand waardoor deze een blauwgrijze kleur zal krijgen.

Als er een wortelkanaalbehandeling is geweest zou de tand inwendig kunnen worden gebleekt.

Fluorose

Soms kan het zijn dat je in je jeugd te veel fluoride hebt opgenomen. Hierdoor is er minder verschil tussen verkleuring en glazuur. Hierdoor kunnen er witte of geelbruine vlekken ontstaan.

Extrinsieke verkleuringen

Extrinsieke verkleuringen zijn er aan de buitenkant van de tand of kies. Hier zijn een aantal tips om te zorgen dat je tanden niet verkleuren.

Letten op je eten en drinken.

Sommige dingen kunnen je tanden ook doen verkleuren. Dit wordt steeds duidelijker naarmate je ouder wordt. Hier is een handige tip waarmee je kan voorkomen dat dit je overkomt: Als het een vlek kan maken op een t shirt kan het dat ook op je tanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffie. Andere voorbeelden zijn frisdranken, thee en fruitsappen. Ook een glas rode wijn doet je tanden verkleuren. Dit betekent niet dat je volledig moet stoppen met het eten en drinken van deze producten. Als je na het eten of drinken goed je mond spoelt is het niet zo kwalijk. Ook is het verstandig om na het avondeten goed je tanden te poetsen.

Stoppen met roken

Roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook nog eens heel slecht voor je tanden. Door de tabacco die in een sigaret zit komen er bruine vlekken op het tandoppervlak. Deze vlekken zijn met poetsen allen lastig weg te krijgen. Hoe langer je rookt, hoe dieper deze vlekken in je tand zullen komen. Daarnaast kan je ook nog eens een slechte adem en slecht tandvlees van roken krijgen.

Onderhoud dagelijks je tanden

Het meest logische advies: Poets je tanden 2 keer per dag. Nog beter poets je tanden na een maaltijd. Door je tanden te poetsen voorkom je dat je gele tanden krijgt. Floss ook dagelijks je tanden en gebruik mondwater om je gebit optimaal te verzorgen.

Koop bij Drogisterij.net

Maak je tanden witter met een van de producten in ons assortiment. Als je voor 22:uur besteld dan heb je de bestelling de volgende dag al in huis. Daarnaast heeft drogisterij.net altijd scherpe aanbiedingen Bestel daarom veilig en vertrouwd.

Best Verkocht

  1. Sensodyne Tandpasta Gentle Whitening
  2. Smilelab Whitening Strips
  3. Eucryl Tandpoeder Freshmint
  4. Perblan Kruidentandpoeder Citroen, Witte Tanden *Bestekoop
  5. My Magic Mud Tandpasta Spearmint