Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Scrub

Wil je weer een prachtige huid krijgen? Met een van onze vele scrubs komt dat vast goed. Hieronder geven we je wat informatie zodat jij de beste scrub kan kiezen voor jezelf.
Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Smaak
Geur
Huidtype
Serie
10 artikelen

Austrlian Gold Zonnebrand

Scrubs

Wil je weer een prachtige huid krijgen? Met een van onze vele scrubs komt dat vast goed. Hieronder geven we je wat informatie zodat jij de beste scrub kan kiezen voor jezelf.

Waarom scrub?

Elke dag maakt je huid nieuwe huidcellen aan. Elke 30 dagen vervangt het lichaam een dode huidcel en vervangt deze door een nieuwe huidcel.

Soms blijven er echter dode huidcellen achter. Dit zorgt voor een droge en schilferige huid en verstopte poriën. Door een scrub te gebruiken voorkom je dat je huid er zo uit gaat zien.

Met scrubs voorkom je niet alleen dat je huid er slecht uit gaat zien. Ze zorgen er ook nog eens voor dat je huid er beter uit ziet en dat de huid andere huidverzorgingsproducten beter opneemt.

Daarnaast wordt er als je een lange tijd scrubs gebruikt meer collageen door het lichaam gemaakt. Collageen is een proteïne dat ervoor zorgt dat de huid elastisch blijft, waardoor je minder lijnen in de huid zal zien.

Keuze uit scrubs

Er zijn fysieke en chemische scrubs. Met fysieke scrubs gebruik je een product als bijvoorbeeld een borstel om de dode huidcellen te verwijderen of er zit een exfoliërend middel.

Chemische scrubs gebruiken alpha of beta hydroxyzuren. Dit zorgt er als het ware voor dat de lijm die het gezicht samenhoudt wat losser wordt. Hierdoor kan de bovenste laag dode huidcellen er makkelijk af komen.

Alpha hydroxyzuren

Afhangende van de bestandsdelen kunnen alphahydroxy zuren onder andere helpen met:

 • Het behandelen van verschillende soorten pigmentvlekken
 • Vergrote poriën
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Een ongelijkmatige huidskleur

Beta Hydroxyzuren

Beta hydroxyzuren dringen aan tot diep in de poriën en zorgen ervoor dat deze niet meer verstopt zullen zijn. Deze soort scrubs worden voornamelijk gebruikt om acne en door de zonverbrande huid te behandelen.

Welke scrub is het beste voor jou?

Welke scrub het beste voor je is hangt af van je huidtype en behoeftes. Hieronder een aantal aanbevelingen voor verschillende huidtypen:

Normale huid

Normale huid is helder en niet gemakkelijk geïrriteerd. Hierdoor zou je elk soort scrub kunnen gebruiken. Welke je kiest hangt af van je voorkeuren.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt kun je het beste een milde chemische scrub gebruiken. Dit omdat het fysieke je huid dan kan gaan irriteren.

Droge huid

Droge huid is ruig. Als je last hebt van een droge huid dan kun je het beste gebruik maken van een scrub met glycolzuur. Glycolzuur is afkomstig van suikerriet.

Vette huid

Mensen met een vettige huid kunnen beter wat sterkere chemische of fysieke scrubs gebruiken. Houtskool is een ingrediënt dat je van vette huid afhelpt.

Acne Huid

Als je snel puistjes hebt of acne, probeer dan scrubs met retinoïden, salicylzuur of glycolzuur.

Overige tips

 • Gebruik nooit een scrub die bedoeld is voor het lichaam op het gezicht.
 • Gebruik niet meer dan een scrub. Als je meerdere scrubs op dezelfde plek gebruikt kan dat de huid beschadigen.
 • Gebruik verschillende scrubs. Gebruik scrubs die je huid nodig heeft. Als de huid vettig wordt gebruik dan bijvoorbeeld een scrub met houtskool.

Koop je scrub bij drogisterij.net

Koop nu de ideale scrub voor jou bij drogisterij.net. Met een uitgebreid assortiment en altijd scherpe aanbiedingen is er voor iedereen wel wat te vinden. Als je voor 22:00 uur besteld heb je de bestelling de volgende dag al in huis. Bestel daarom veilig en vertrouwd op drogisterij.net.

Best verkochte producten

 1. Inecto Naturals Coconut Body Scrub
 2. Therme Finn Sauna Douche Scrub
 3. Nuage Skin Smoothie Shower Scrub
 4. Nivea Creme Soft Peeling Douchescrub
 5. Therme Saigon Pink Lotus Shower Scrub