Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Theranal

null

Theranal bij aambeien

Aambeien; een pijnlijk taboe. Aambeien zijn kleine opgezwollen bloedvaatjes rond de anus en zorgen voor vervelende jeuk, pijn en irritatie op een onaangename plek. Gelukkig biedt Theranal als effectief geneesmiddel een snelle oplossing bij aambeien. Theranal verlicht snel de jeuk, pijn en irritatie èn zorgt dat de aambeien krimpen.

Theranal verlicht snel de jeuk en pijn bij aambeien

Aambeien, vervelend om te hebben, een taboe om over te praten. Gelukkig is er een oplossing binnen handbereik. Theranal verlicht snel de pijn, jeuk en irritatie en laat de aambeien krimpen, totdat ze verdwijnen.

Aambeien

Aambeien zijn uitstulpingen binnen en rondom de anus. De uitstulpingen zijn niets meer dan opgezwollen bloedvaatjes. Aambeien ontstaan doordat er te veel druk op de bloedvaatjes komt te staan. Hierdoor zwellen de bloedvaatjes op en krijg je last van aambeien.

Aambeien kunnen inwendig en uitwendig zijn. Uitwendige aambeien zijn over het algemeen pijnlijker dan inwendige aambeien. Uitwendige aambeien zien er vaak uit als rood of blauwige doorschijnende bultjes. Je kunt ze ook voelen. De aambeien leveren verschillende klachten op, zoals:

 • jeuk
 • pijn rondom de anus
 • een branderig gevoel
 • opzwelling rond de anus

Tijdens de ontlasting, wanneer er druk op de anus komt te staan, kunnen de klachten toenemen.

Het ontstaan van aambeien

Aambeien komen vaker voor bij ouderen en tijdens de zwangerschap, maar kunnen ook veroorzaakt worden door een ongezonde levenstijl. Ongezond eten, met weinig vezels, gecombineerd met weinig lichaamsbeweging, zijn grote veroorzakers van obstipatie en daarmee ook aambeien.

Naarmate de leeftijd vordert vermindert de elasticiteit van het weefsel rondom de anus. Onder andere hierdoor komen klachten bij ouderen vaker voor. Daarbovenop is het niet verstandig om te hard te drukken op het toilet, maar te lang op het toilet zitten en diarree helpen ook niet.

Aambeien voorkomen

Aambeien zijn lang niet altijd te voorkomen, maar je kunt zeker wel stappen ondernemen. Samengevat, een gezonde leefstijl en voeding kunnen helpen, maar ook de manier waarop je naar het toilet gaat kan belangrijk zijn.

 1. Bewegen
  Obstipatie of verstopping is een belangrijke factor bij aambeien. Door voldoende te bewegen, minimaal een half uur per dag, kan je de darmwerking positief beïnvloeden en de kans op obstipatie verkleinen. En wandelen of rustig fietsen telt ook. Bewegen helpt ook met het stabiel houden van je gewicht, want overgewicht vergroot ook de kans op aambeien.
 2. Voeding
  Voeding is een andere manier om de kans op aambeien te verkleinen. Genoeg groenten en fruit, volgens de bekende schijf van vijf. Niet teveel vettig eten en voldoende vezels zijn ook van belang. Drink daarbij genoeg water, zodat je ontlasting zacht blijft.
 3. Toiletbezoek
  Ten slotte, het toiletbezoek. Stel het niet uit, ga wanneer je aandrang hebt. Wachten betekent in principe dat je lichaam nog meer water uit je ontlasting gaat halen, waardoor het droger en harder wordt. Neem ook de tijd, probeer niet te hard te persen, om de druk zo laag mogelijk te houden.

Zalf of zetpillen

Theranal is beschikbaar in een zalf en als zetpil. De zalf kan gebruikt worden bij inwendige en uitwendige aambeien. De pillen bieden een snelle en effectieve oplossing bij inwendige aambeien. Beide verlichten de pijn, jeuk en irritatie van aambeien en laten de aambeien krimpen totdat ze verdwijnen.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik Theranal?

Gebruik Theranal gedurende twee weken dagelijks ‘s ochtends, ’s avonds en na elke stoelgang voor een optimale behandeling en snelle vermindering van de klachten.

Wat moet ik doen als Theranal niet helpt?

Raadpleeg in dat geval je arts of apotheker. Ook als je merkt dat Theranal te sterk werkt.

Hoe lang mag ik Theranal gebruiken?

Je kunt het geneesmiddel Theranal 14 dagen gebruiken. Als de klachten in die tijd niet afnemen of verdwijnen, kun je het best je arts of apotheker raadplegen.

Mag ik Theranal gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Theranal kan uitsluitend in overleg met je arts of verloskundige gebruikt worden tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Welke stoffen zitten er in Theranal?

Theranal bevat de stoffen lidocaïne, zinkoxide en bismuthsubnitraat. Lidocaïne zorgt voor de pijnstillende werking. Zinkoxide en bismuthsubnitraat zorgen ervoor dat de aambeien krimpen.

Filteren
Prijs 1
Inhoud
Geschikt vanaf
2 producten

Aambeien zijn nog steeds een taboe. Toch heeft tot 30% van de mensen hier last van. Aambeien zijn kleine opgezwollen bloedvaatjes rond de anus die zorgen voor vervelende jeuk, pijn en irritatie op een onaangename plek. Daarom is het fijn om dit gelijk te behandelen.

Symptomen

 • • Jeuk rond de anus
 • • Harde ontlasting
 • • Soms bloedverlies bij ontlasting
 • • Branderig gevoel
 • • Pijn of irritatie
 • • Zwellingen bij de anus

Oorzaken

Aambeien ontstaan door hoge druk rond de anus. Een aantal oorzaken van aambeien kunnen zijn;

 • • Hard persen
 • • Te weinig lichaamsbeweging
 • • Verstopping in de dikke darm
 • • Overgewicht
 • • Zwangerschap

Voorkomen

Vaak zijn oorzaken te herleiden naar ons voedsel of levensstijl.  Zo is vezelrijk voedsel beter voor de ontlasting, denk aan volkorenbrood, zilvervliesrijst, pasta, groente, fruit etc. Ook is het verstandig om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken en vooral voldoende te bewegen. Dit helpt bij zachtere ontlasting.

Behandelen

De jeuk, pijn en irritatie kunnen erg vervelend zijn en daar wil je vanaf. Theranal biedt een effectieve en snelle oplossing bij zowel inwendige als uitwendige aambeien. De producten van Therenal zijn verkrijgbaar zonder recept. De producten van Therenal komen in twee vormen.

Therenal Zalf

De zalf kan gebruikt worden bij zowel inwendige als uitwendige aambeiden. De zalf kan inwendig in de anus worden aangebracht. Hiervoor is een canule bijgevoegd. De zalf uitwendig aanbrengen kan bijvoorbeeld makkelijk met een watje. De Therenal zalf kan 's ochtends, 's avonds en na iedere stoelgang worden gebruikt. De zalf bevat de stof lidocaïne die de irritatie verlicht. De werkzame stoffen zinkoxide en bismuthsubnitraat in Theranal zorgen er voor dat de aambeien krimpen. 

Therenal Zetpil

De zetpil zorgt voor een effectieve en snelle oplossing bij de jeuk, pijn en irritatie die aambeien kunnen geven. De zetpil is alleen bedoeld voor inwendige aambeien. De zetpil kan twee keer per dag gebruikt worden voor een behandeling. Bij lichtere klachten is één zetpil per dag voldoende. De zetpil bevat de stof lidocaïne die de irritatie verlicht. De werkzame stoffen zinkoxide en bismuthsubnitraat in Theranal zorgen er voor dat de aambeien krimpen.    

Gebruiksadvies

Bij dagelijks gebruik van Theranal zullen de klachten snel verminderen. Raadpleeg een arts indien de klachten langer dan veertien dagen aanhouden. Theranal kan tijdens de zwangerschap uitsluitend in overleg met de arts worden gebruikt.