Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!
null

Canesten

Meer dan 40 jaar specialist bij schimmelinfecties

Al meer dan 40 jaar is Canesten specialist op het gebied van effectieve oplossingen bij schimmelinfecties. We helpen vrouwen en mannen met informatie rondom oorzaken, het behandelen en voorkomen van schimmelinfecties, zoals vaginale schimmel, bacteriële vaginose, voet- en huidschimmel.
null
Intieme gezondheid en Canesten GYNO

Een goede intieme gezondheid is belangrijk. Toch kun je last krijgen van een vaginale infectie. Dit kan elke vrouw overkomen. In de vagina leven namelijk schimmels en bacteriën. Tussen die schimmels en bacteriën bestaat een natuurlijk balans. Soms raakt deze balans verstoord. Als bepaalde schimmels dan de overhand nemen, kan er een vaginale schimmelinfectie ontstaan. Wanneer bacteriën de overhand krijgen, kan er juist een bacteriële vaginose ontstaan. Voor je intieme gezondheid is er Canesten GYNO.

Canesten GYNO bij vaginale schimmelinfectie

Canesten GYNO werkt effectief en snel: het doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol. Canesten GYNO is het enige geneesmiddel bij vaginale schimmel dat zonder recept verkrijgbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende behandelvormen:

 1. Canesten GYNO 1-daagse zachte capsule
 2. Canesten GYNO 1-daagse tablet
 3. Canesten GYNO crème voor inwendig en uitwendig gebruik
 4. Canesten GYNO 1-daagse crème
Canesten GYNO bij bacteriële vaginose

Bacteriële vaginose is makkelijk en effectief te behandelen met Canesten GYNO Balance. Het herstelt de pH-balans en verlicht zo vervelende symptomen, zoals een sterke vaginale geur en ongewone afscheiding. De groei van ongewenste bacteriën wordt geremd terwijl de groei van goede bacteriën wordt ondersteund. Canesten GYNO Balance is zonder recept verkrijgbaar.

 1. Canesten GYNO Balance Gel
 2. Canesten GYNO Balance Capsule
Canesten SKIN bij huidschimmel

Een huidschimmel is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Bovendien: huidschimmel gaat niet altijd vanzelf over. Canesten SKIN Crème doodt huidschimmel en verlicht zo de jeuk en een branderig gevoel.

 • Reukloze, niet-vette crème
 • Trekt snel in de huid
 • Herstelt de huid en beschermt deze tegen invloeden van buitenaf
 • Zonder recept verkrijgbaar
Canesten FOOT bij voetschimmel

Voetschimmel, ookwel zwemmerseczeem, is niet gevaarlijk maar kan wel heel vervelend zijn. Bovendien is het zeer besmettelijk en gaat het niet altijd vanzelf over. Canesten FOOT Crème remt effectief de groei van de schimmel, doodt de voetschimmel en verlicht zo de jeuk en het branderige gevoel.

 • Reukloze, niet-vette crème
 • Trekt snel in de huid
 • Herstelt de huid van schilfers en kloofjes
 • Zonder recept verkrijgbaar

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik last heb van een vaginale schimmelinfectie of bacteriële vaginose?

De meest voorkomende oorzaken van vaginale infecties zijn bacteriën, schimmels en trichomoniasis (een seksueel overdraagbare infectie). Bacteriële infecties worden nog weleens verward met bacteriële vaginose (BV). Beiden komen veel voor en de symptomen kunnen op elkaar lijken. Met Canesten Gyno Test kun je vaststellen welke infectie, vaginale schimmelinfectie of bacteriële vaginose, de oorzaak is van je klachten. Canesten Gyno Test koppelt de pH-waarde van je vagina aan de symptomen waar je last van hebt. Bijvoorbeeld witte afscheiding, een onaangename geur in combinatie met witte afscheiding of juist witte ‘geurloze’ afscheiding.

Is een vaginale schimmel besmettelijk of overdraagbaar?

In principe is een vaginale schimmelinfectie niet besmettelijk. Een vaginale schimmel kan in een enkel geval wel worden overgedragen op je partner. Praat met je partner over dit onderwerp als je tijdens de behandeling van een vaginale schimmel geen behoefte hebt aan seksueel contact.

Kunnen mannen last hebben van een schimmelinfectie aan hun geslachtsdeel?

Ja, mannen kunnen zeker last krijgen van een schimmelinfectie aan hun geslachtsdeel. Dit wordt ook wel balanitis candidiasis of genitale schimmel genoemd. Ondanks dat een schimmelinfectie aan het geslachtsdeel van de man GEEN SOA is, is deze schimmelinfectie wel seksueel overdraagbaar.

Als jullie beiden regelmatig last hebben van een schimmelinfectie (vagina of penis) is het aan te raden om jullie beiden te behandelen met Canesten SKIN.

Mag ik mijn vagina wassen als ik vaginale schimmel heb?

Ja, dat kan. Het is wel aan te raden om lauwwarm water te gebruiken. Het gebruik van zeep of vaginale douches kan de ontwikkeling van vaginale schimmelinfecties bevorderen. Lauwwarm water zonder zeep is de beste manier om je vagina te wassen.

Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. Canesten Gyno Balance is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Canesten Gyno Test is een zelftest en geeft een indicatie. Raadpleeg bij aanhoudende klachten drogist, apotheker of arts.

KOAG-nr.: 80-0117-0071