Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Idyl Thermometer met flexibele punt (1st)

Productomschrijving

Thermometer met flexibele punt, inclusief batterij.

Bij ziekte is het belangrijk om de lichaamstemperatuur regelmatig te controleren. Maar ook bij baby's moet de temperatuur goed bijgehouden worden. Dan is het prettig een koortsthermometer te hebben die handig is in gebruik en waarmee in één oogopslag de juiste temperatuur wordt weergegeven.

De digitale koortsthermometer van Idyl is een zogenaamde maximumthermometer. Dat wil zeggen dat de hoogst gemeten temperatuur al na 60 seconden wordt weergegeven. De laatst gemeten waarde wordt telkens opgeslagen en is af te lezen op het LCD-scherm op de thermometer. De thermometer heeft een meetbereik van 32,0 tot 43,9 graden Celcius. Bovendien heeft deze thermometer een koortsalarm en een functietest. De koortsthermometer heeft een flexibele meetpunt en wordt geleverd inclusief batterij.

Toepassing
De thermometer is uitsluitend geschikt voor het meten van de temperatuur van het menselijk lichaam. Deze thermometer is een maximumthermometer, d.w.z. de temperatuur wordt al na 60 seconden weergegeven. De laatst gemeten waarde wordt telkens opgeslagen.

Koortsalarm: Als er een lichaamstemperatuur boven 37,5ºC wordt gemeten, dan waarschuwt het apparaat u met een snelle alarmtoon en een knipperend display.

Weergave van de laatst gemeten waarde: Wanneer bij het inschakelen de O/I toets langer dan 3 seconden wordt ingedrukt, wordt de laatst gemeten waarde op het display aangegeven. Zodra de O/I toets wordt losgelaten, is het apparaat klaar om te meten.

Functioneringstest: Het correcte functioneren van de thermometer wordt telkens bij het inschakelen automatisch gecontroleerd. Alle segmenten verschijnen en vervolgens LºC. Wanneer een functiestoring (meetnauwkeurigheid) wordt geconstateerd, wordt op het display 'ERR' (error = fout) weergegeven.

Maximumthermometer + Meetbereik: 32,0ºC tot 43,9ºC. + Meetpreciesie: 0,1ºC tussen 35,5ºC tot 42,0ºC bij een omgevingstemperatuur van 18ºC tot 28ºC.
+ Zelftest: automatische interne controle op de testwaarde 37,0ºC. Bij een afwijking > 0,1ºC wordt 'Err' weergegeven.

Aanwijzing voor het gebruik
Om de thermometer in te schakelen op de I/O toets. Een kort signaal geeft aan dat de thermometer is 'ingeschakeld'. Gelijktijdig volgt een segmenten (controle van alle segmenten op het display en een intensieve functioneringstest).
Vervolgens verschijnt indien de temperatuur van de sensor minder dan 32ºC is een 'L' en 'ºC' knippert gedurende de gehele meettijd. Na ca. 60 seconden is de meting verricht.
Bij orale of rectale meting wordt de eindtemperatuur bij benadering na ca. 60 seconden weergegeven, vanaf dat punt verandert de temperatuur nog maar weinig. Bij de axillaire meetmethode (onder de arm) moet een meetduur van 5 tot 10 minuten worden aangehouden. De signaaltoon kan dan herhaaldelijk klinken. Omdat het contact tussen temperatuursensor/oksel slechter is dan bij orale en rectale meting, verloopt de stijging van de temperatuur langzamer, wat leidt tot dit effect.
Na de meting blijft de gemeten temperatuur op het display staan totdat de temperatuurmeter wordt uitgeschakeld. Schakel het apparaat na gebruik uit door kort op de I/O toets te drukken. Daarbij hoort u de signaaltoon weer. Indien het apparaat niet wordt uitgeschakeld, klinkt de signaaltoon na ca. 8 minuten en schakelt het apparaat vanzelf uit.

Meetmethoden: in de mondholte (oraal). In de mondholte zijn kleine temperatuurschommelingen van meting tot meting normaal. In de anus (rectaal); dit is de zekerste methode. Ze is bijzonder geschikt voor zuigelingen en kleine kinderen. De thermometerpunt wordt voorzichtig 2-3 cm ver in de anus gestopt. Meettijd: max. 60 seconden. Onder de arm (axillair); deze meetmethode leidt vanuit medisch oogpunt tot onnauwkeurige waarden. Ze is daarom niet geschikt voor de uitvoering van precieze metingen. De thermometer kan gereinigd en ontsmet worden met behulp van een alcoholwatje.

Waarschuwing
De thermometer bevat kleine onderdelen (batterijen etc.), die door kinderen ingeslikt zouden kunnen worden. Bewaar de batterijen en de thermometer daarom buiten bereik van kleine kinderen. Wanneer er een batterij of ander deel is ingeslikt, moet onmiddellijk een arts worden geraadpleegd. De bijgesloten batterijen mogen niet geladen of met andere middelen gereactiveerd, uit elkaar gehaald, in het vuur gegooid of kortgesloten worden. Laat de thermometer niet vallen en open hem niet (met uitzondering van het batterijvakje om de batterijen te vervangen.

Bewaaradvies
Bescherm de thermometer tegen zonlicht en temperaturen boven 50ºC.

Distributeur
Idyl
Bosberg 41
7271 LE Borculo

Overige informatie over dit product

Merk
Idyl
Artikelnummer
844360
EAN-code
08717473112971
Inhoud
1st

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95