Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Wasmiddel

Een wasje doen is waarschijnlijk niet het hoogtepunt van je week, maar het is een stuk beter dan in stinkend en oude kleding rondlopen. Vandaag de dag is de was doen gelukkig makkelijker dan vroeger. In plaats van hard schrobben om je kleding schoon te krijgen kan je de was nu gelukkig lekker in de wasmachine doen. Daarna is je wasgoed weer heerlijk fris en fruitig, zodat je er weer puik bij loopt. Lees meer

Wasmiddel

Een wasje doen is waarschijnlijk niet het hoogtepunt van je week, maar het is een stuk beter dan in stinkend en oude kleding rondlopen.

Vandaag de dag is de was doen gelukkig makkelijker dan vroeger. In plaats van hard schrobben om je kleding schoon te krijgen kan je de was nu gelukkig lekker in de wasmachine doen. Daarna is je wasgoed weer heerlijk fris en fruitig, zodat je er weer puik bij loopt.

Nu zijn er natuurlijk heel veel wasmiddelen waar je uit kan kiezen voor het wassen van je wasgoed. Je hebt waspoeders, vloeibare wasmiddelen en tabletten. Dit is allemaal beschikbaar voor verschillende soorten was. En dan heb je daarnaast ook nog eens wasballen, wasnoten en wasdoekjes.

Wasmiddel Aanbieding

Om je te helpen bij deze keuze hebben wij hieronder informatie over verschillende soorten wasmiddel gezet. Zo haal jij het beste wasmiddel in huis.

En het beste wasmiddel bestel je natuurlijk bij Drogisterij.net. Drogisterij.net heeft een uitgebreid assortiment aan wasmiddelen. Onder andere bekende A-merken als Robijn, Neutral, Ariel en Omo. Als je voor 22:00 uur besteld, heb je de bestelde producten de volgende dag al in huis! Daarnaast hebben wij altijd scherpe nieuwe aanbiedingen

Witte Was

Voor witte was zijn er witwasmiddelen. Witwasmiddelen zijn verkrijgbaar in poeder en in vloeibare vorm. In witwasmiddelen zitten optische witmiddelen die ervoor zorgen dat je wasgoed witter lijkt in het daglicht.

De poeders bevatten ok nog eens zuurstofbleekmiddel, wat goed werkt tegen hardnekkige kleurstof houdende vlekken als koffie en thee. Daarnaast houden gaan deze witwas poeders ook nog eens vergeling tegen.

Waarvoor niet gebruiken?

Gebruik geen witwasmiddelen voor wasgoed van wol of zijde. Witwasmiddelen tasten namelijk de natuurlijke vezels die hierin zitten aan. Het zuurstofbleekmiddel wat in de poeder varianten zit kan ook niet gebruikt worden voor elk wasgoed.

Voor welke was?

Witwasmiddelen zijn zijn zoalds de naam suggereerd, bedoeld voor de witte was. Witwasmiddelen kunnen ook voor gekleurde was met kleurstof houdende vlekken gebruikt worden.

De meeste wasmiddelen zijn geschikt voor wasprogramma’s tussen de 20 en 90 graden. De witwas poeders werken juist het beste vanaf 60 graden.

Bonte Was

Bontwasmiddelen voor bonte was bevatten geen kleurstof, zuurstofbleekmiddelen en optische witmiddelen.

Veel bontwasmiddelen bevatten ook nog eens ingrediënten die ervoor zorgen dat de kleur behouden blijft. Dit maakt ze geschikt voor de gekleurde was. Voor bonte was moet je een wasprogramma tussen de 20 en 60 graden kiezen.

Fijne en Wollen was

Een fijnwasmiddel gebruik je voor delicate synthetische stoffen, zijde en wol. Deze wasmiddelen zijn milder dan wit of botwasmiddelen. Ook bevatten ze geen bleekmiddelen.

Niet alle fijnwasmiddelen zijn geschikt voor wol of zijden. Voor deze soorten was mag het wasmiddel geen enzymen bevatten en moet het wasmiddel pH-neutraal zijn. Anders worden de natuurlijke vezels die in deze stoffen aanwezig zijn namelijk aangetast. Bekijk daarom goed eerst de verpakking.

Veel wasmachines hebben een speciaal programma voor wollen of fijne was. Als je wasmachine dit niet heeft kies dan een wasprogramma met een lagere temperatuur en toerental.

Wasverzachter

Wasverzachter zorgt ervoor dat je wasgoed heerlijk ruikt. Wasverzachter zorgt er ook nog eens voor dat de stoffen in je wasgoed zacht blijven en dat het minder snel kreukelt.

Verder verhelpt het frictie tussen vezels te verminderen. Doorat er minder frictie is gaan kleren langer mee.

Voor sport en work-out kleren kun je beter geen wasverzachter gebruiken. Deze kleding is ervoor gemaakt om zweet snel naar de buitenste lagen te verplaatsen. Hierdoor droogt de kleding sneller en verzadigd er geen zweet in de kleding. Wasverzachter verminderd deze vermogens van sportkleding.

Wasmiddel vormen

Waspoeder

Voor lastige vlekken kun je het beste een waspoeder kiezen. In witwasmiddelen zit zuurstofbleekmiddel, waarmee je bijvoorbeeld hardnekkige gras of koffie vlekken weer schoon krijgt. Ook voor gekleurde was kun je voor zulk soort vlekken het beste een waspoeder kiezen.

Vloeibaar Wasmiddel

Vloeibare wasmiddelen behouden de kleuren in je wasgoed het beste. Daarnaast lossen ze sneller op en laten ze niets achter in de doseer lade.

Wasmiddel Tabletten

Er zijn ook tabletten met vloeibaar wasmiddel erin. Deze zijn erg makkelijk om te doseren. Deze tabletten leg je in de wasmachine en klaar is kees. Bij kleine hoeveelheden is het doseren alleen wel wat lastiger en kunnen er restjes op het wasgoed achterblijven.

Wasmiddel kopen bij Drogisterij.net

Robijn Wasmiddel Aanbieding

Nu je weet naar wat voor wasmiddel je op zoek ben kan je een kijkje nemen in het uitgebreide assortiment van Drogisterij.net. Wij hebben Robijn, Neutral, Ariel, Omo en nog veel merken in ons assortiment.

Als je bij ons besteld voor 22:00 uur heb je de bestelde producten morgen al in huis. Bestel daarom veilig en vertrouwd bij Drogisterij.net.