Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Holisan Ortici trainingsbril (1st)

Productomschrijving

Met de Ortici-trainingsbril beschikt u over een eenvoudige methode om uw gezichtsvermogen te verbeteren. Het kost u weinig moeite. U draagt de Ortici-trainingsbril slechts een half uur tot 1 uur per dag. Al snel merkt u dat uw gewone bril of contactlenzen minder sterk hoeven te zijn. De Ortici-trainingsbril kan door jong en oud worden gedragen.

In de Verenigde Staten en Canada wordt de trainingsbril veel toegepast. Het principe van de Ortici-trainingsbril is al meer dan 100 jaar oud. U zet de Ortici-trainingsbril op en kijkt er doorheen als u leest of naar de televisie kijkt. Zonder correctie van uw bril of contactlenzen zult u merken dat u direct al beter ziet. Dit komt door het speciale raster van de Ortici-trainingsbril.

Het systeem is vergelijkbaar met een verkleind diafragma van een fototoestel. Het raster in de Ortici-trainingsbril corrigeert niet de ogen, maar vermindert wel de oogfout. Dit is de reden waarom u zonder uw bril of contactlenzen met de Ortici-trainingsbril beter ziet.

Naast de trainingsbril zijn er nog andere methoden om de correctiesterkte van bril of contactlenzen te verminderen. Het meest bekend zijn de oogoefeningen van Dr. Bates. Oogoefeningen kosten echter relatief veel tijd en moeite. Het oefenen met de Ortici-trainingsbril is een stuk makkelijker: u zet de bril op en kijkt er doorheen. Dat is alles.

Hoe werkt de Ortici-trainingsbril?
Met de Ortici-trainingsbril leert u uw oogspieren zich te ontspannen, waardoor zij hun natuurlijke spiertonus weer aannemen. Meestal ontwikkelt zich al op jonge leeftijd door overconcentratie of een verkeerd gebruik van de ogen een verkrampte, onnatuurlijke manier van kijken. De oogspieren zijn niet langer op de juiste tonus, waardoor een bril noodzakelijk wordt. De hersenen verliezen door het gebruik van een bril de informatie om de spanning van de oogspieren te corrigeren. De conventionele bril verbetert wel het zicht, maar niet de werking van de oogspieren. Bovendien kan de benodigde sterkte van de conventionele bril in de loop der tijd toenemen. Factoren zoals stress, slechte voeding, vermoeidheid en te weinig beweging kunnen deze ontwikkeling nog versnellen.

Door het speciale raster in de Ortici-trainingsbril worden oogspieren weer op de juiste spanning gebracht. Het raster is zodanig ontworpen dat er in de hersenen een beeldvorming plaatsvindt die de oogspieren aanzet tot een juiste oogspier-tonus. Hierbij valt het gevormde beeld weer op het netvlies en niet ervoor of erachter: u ziet weer scherp.

Voor wie is de Ortici-trainingsbril?
De Ortici-trainingsbril kan bij alle oogafwijkingen zoals myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid), astigmatisme en presbyopie (verziendheid op gevorderde leeftijd) worden toegepast.

De trainingsbril is geschikt voor u als u al lange tijd een bril of contactlenzen draagt. Het gebruik biedt ook voordelen wanneer uw ogen nog weinig correctie nodig hebben en u nog niet met een bril bent begonnen. Vooral voor kinderen is de Ortici-trainingsbril een methode om het dragen van de bril te voorkomen of zo lang mogelijk uit te stellen.

Ook wie aan zijn eerste leesbril toe is heeft baat bij de Ortici-trainingsbril. Met het verstrijken van de jaren wordt het vermogen van de ogen om op verschillende afstanden scherp te zien (accommoderen) kleiner. Uiteindelijk bent u gedwongen een leesbril aan te schaffen. De Ortici-trainingsbril vertraagt dit proces. Daarnaast bent u minder snel aan een sterkere leesbril toe. De Ortici-trainingsbril helpt ook bij overgevoeligheid voor licht, vermoeidheid of spanning aan de ogen of als u hoofdpijn krijgt van beeldschermen.

Hoe gebruikt u de Ortici-bril?
Als u de trainingsbril wilt gebruiken, zet u eerst uw bril af of doet u uw contactlenzen uit. U zet de Ortici-bril op. Door om u heen te kijken went u aan het raster.
U merkt direct dat u beter ziet; uw zicht is beter dan zonder bril of contactlenzen. Het speciale raster helpt de oogspieren te ontspannen, waardoor de vermoeidheid van de ogen afneemt, de spiertonus verbetert en u tegelijkertijd beter ziet. Zorg voor voldoende licht als u met de Ortici-bril wilt lezen.

Door het speciale raster van de Ortici-trainingsbril worden de oogspieren gestimuleerd om op de juiste tonus te komen. Het kan voorkomen dat u tijdens het dragen van de bril een enigszins onprettig gevoel aan de oogspieren ervaart. Dit doet zich alleen in het begin voor. Als uw ogen aan de trainingsbril gewend zijn verdwijnt het onprettige gevoel. Het is daarom van belang dat u de bril op de eerste dag slechts een kwartier draagt. Daarna kunt u de tijd geleidelijk opvoeren. Als uw ogen gewend zijn kunt de bril een half uur tot 1 uur dragen, maar langer mag ook. De Ortici-trainingsbril is goed te combineren met andere oogoefeningen en werkt zelfs ondersteunend.

De Ortici-trainingsbril is niet geschikt om mee te fietsen of autorijden. Het raster beperkt het gezichtsveld, waardoor u minder overzicht in het verkeer heeft. Het is daarom raadzaam deze bril alleen op bekend terrein te dragen.
Een aardige bijkomstigheid van de Ortici bril is dat hij niet beslagen raakt bij sterke temperatuurwisselingen of tijdens het koken. Aangezien het raster licht tegenhoudt wordt de Ortici-trainingsbril soms ook als zonnebril gebruikt.

Overige informatie over dit product

Merk
Holisan
Artikelnummer
712216
EAN-code
8714226001339
Inhoud
1st

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95