Skip to content
Al meer dan 20 jaar dé online drogist van Nederland !

Heltiq Cohesief Verband 4 m x 6 cm

Per stuk
€ 2.89 € 2.50
13% korting
Kiyoh

Productomschrijving

HeltiQ Cohesief Verband is een elastisch en zelfklevend steun- en drukverband dat gebruikt kan worden bij kneuzingen, verstuikingen, maar ook bij wonden. Het verband kleeft alleen aan zichzelf en niet aan huid en of haren. Het verband is makkelijk en snel te gebruiken. U heeft geen schaar nodig, maar scheurt het verband gemakkelijk af met de hand. Het cohesief verband is ideaal voor gebruik thuis, onderweg maar ook in de horeca, dankzij de voedselvreemde blauwe uitvoering. HeltiQ Cohesief Verband is verder latexvrij, blijft goed zitten op een vochtige of vettige huid, laat geen lijmresten achter en is pijnloos te verwijderen.

Hoe te gebruiken?
Aanleggen steun- of drukverband bij een kneuzing, verdraaiing of verstuiking
1. Wikkel het cohesieve verband zoveel mogelijk “dakpansgewijs”, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Trek hierbij het windsel enigszins aan, maar niet té strak.
2. Breng de laatste slag rondom aan
3. Scheur het cohesief verband met de hand af. Doordat het cohesief verband zelfhechtend is zijn er verder geen hulpmiddelen nodig om het cohesieve verband vast te zetten.

Aanleggen drukverband bij een bloedende wond
1. Leg een niet verklevend wondkompres op de wond
2. Wikkel het cohesieve verband zoveel mogelijk “dakpansgewijs”, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Trek hierbij het windsel enigszins aan, maar niet té strak
3. Breng de laatste slag rondom aan
4. Scheur het cohesief verband met de hand af. Doordat het cohesief verband zelfhechtend is zijn er verder geen hulpmiddelen nodig om het cohesieve verband vast te zetten.

Waarschuwing
Leg het cohesief verband niet té strak aan, dit knelt af. Rol daarom vooraf het cohesief verband een beetje van de rol af voor het verbinden om ervoor te zorgen dat u goed druk kunt aanleggen. Bij het niet vooraf afrollen zou u het cohesief verband te strak kunnen aanleggen. Een te strak aangelegd verband herken je aan:
- Verkleuring van de uitstekende delen
- Verergering van de pijn
- Tinteling of gevoelloosheid in de uitstekende delen
- Minder goed in staat zijn de uitstekende delen te bewegen

EAN(s): 8717484786802

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 35,- € 3,99
Nederland, besteding vanaf € 35,- Gratis
België, besteding tot € 35,- € 4,99
België, besteding vanaf € 35,- Gratis
Duitsland € 12,99

Overige informatie over dit product

SKU
24005036
EAN
8717484786802
Tags
heltiq-ehbo-sport-assortiment
Merk
Heltiq
Inhoud
Per stuk
Productgroup
Verbandmiddelen
Gelijktijdig gebruik
Ja

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.