Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Healthy Neusspray Menthol Volw Xylometazoline 1mg/ml

Productomschrijving

Let op:- Dit product mag niet langdurig gebruikt worden.- Lees voor gebruik de bijsluiter.- Bij het aanhouden van de klachten contact opnemen met uw huisarts.Werkzame stof: XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE SAMENSTELLING overeenkomend met XYLOMETAZOLINEHulpstoffen: BENZALKONIUMCHLORIDE, DINATRIUMEDETAAT 2-WATER, DINATRIUMWATERSTOFFOSFAAT 12-WATER (E 339), EUCALYPTOL, LEVOMENTHOL (L- Vorm), MACROGOLGLYCEROLHYDROXYSTEARAAT, NATRIUMCHLORIDE, NATRIUMDIWATERSTOFFOSFAAT 2-WATER (E 339), WATER, GEZUIVERDFarmaceutische vorm: Neusspray, oplossingToedieningsweg: Nasaal gebruikDosering en wijze van toedieningDoseringVolwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:1 verstuiving in elk neusgat, 3 maal per dag. Tussen 2 toedieningen dient er een tussentijd van 8 tot 10 uur in acht te worden genomen. Niet meer dan 3 toedieningen in elk neusgat per dag.Pedriatische patiëntenXylometazoline HCl Menthol HTP dient niet gebruikt te worden bij kinderen jonger dan 12 jaar.Zoals ook geldt voor andere lokale vasoconstrictoren dient men Xylometazoline HCl Menthol HTP niet langer dan een week ononderbroken te gebruiken. De aanbevolen dosis mag, met name bij kinderen en ouderen, niet overschreden worden.Contra-indicatiesOvergevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de in rubriek 6.1 vermelde hulpstoffen.Zoals bij andere vasoconstrictoren mag xylometazolineniet gebruikt worden na transsfenoïdale hypofysectomie of na chirurgische ingrepen waarbij de dura mater is komen vrij te liggen.Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruikVermijd contact met de ogen. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met nauwehoekglaucoom.Voorzichtigheid is geboden, zoals ook het geval is bij andere sympathicomimetica, bij het gebruik van Xylometazoline HCl Menthol HTP door patiënten die een sterke reactie vertonen op adrenerge substanties, hetgeen zich uit in de vorm van slapeloosheid, duizeligheid, tremor, cardiale arrhythmia of verhoogde bloeddruk.Voorzichtigheid is geboden bij patiënten die lijden aan hypertensie, cardiovasculaire en schildklieraandoeningen, prostaathypertrofie, feochromocytoom en diabetes mellitus.Patiënten met verlengd QT-syndroom die worden behandeld met xylometazoline lopen mogelijk een hoger risico op ernstige ventriculaire aritmieën.Net zoals bij alle topische vasoconstrictoren, mag xylometazoline niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden. Langdurig of overmatig gebruik kan ‘rebound’ congestie veroorzaken.Overschrijdt, vooral bij kinderen en ouderen, de aanbevolen dosering niet.

EAN(s): 8714632070967

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
836356
EAN-code
8714632070967
Merk
Healthypharm
Inhoud
10ml
Ingrediënten
Stof: xylometazoline - Hoeveelheid: 1 mg/ml
Gebruik / dosering
voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, spray in neusgat en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussenpoze aanhouden
Houdbaarheid
8- Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na datum op verpakking achter Niet gebruiken na staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Allergie voor een van de stoffen in dit middel. Kinderen jonger dan 12 jaar. Kortgeleden neusoperatie ondergaan.
Geschikt vanaf
Vanaf 12 jaar
RVG registratienummer
118674
GPC
10000879
Aanbevolen dosering
1x per neusgat
Maximale dosering
3x per dag
Gebruiksadvies
voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, spray in neusgat en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussenpoze aanhouden
Bewaaradvies
6- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Niet langer dan 7 dagen achter elkaar gebruiken. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking of vergrote prostaat. Voor gebruik contact opnemen met arts bij nauwekamerhoekglaucoom, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekten,schildklieraandoeningen, vergroting van de prostaat, gezwel van het bijniermerg. Niet i.c.m. middelen tegen depressiviteit. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
spray
Gebruiksindicatie
1x per neusgat
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking
Voor gebruik contact opnemen met arts bij nauwekamerhoekglaucoom, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekten,schildklieraandoeningen, vergroting van de prostaat, gezwel van het bijniermerg. Niet i.c.m. middelen tegen depressiviteit. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken.Als de klachten uitsluitend aan n kant van de neus optreden.Als er al lange tijd dagelijks neusspraynodig is of wordt gebruikt.
Toepassen bij
Bij neusverkoudheid
Werkzame stof
Stof: xylometazoline - Hoeveelheid: 1 mg/ml
Contra-indicaties
Allergie voor een van de stoffen in dit middel. Kinderen jonger dan 12 jaar. Kortgeleden neusoperatie ondergaan.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95