Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Dylon Pod emerald green (350g)

Instructies & waarschuwingen
  • Iriterend, sensibiliserend en schadelijk | Kan allergische huidreactie of ernstige oogirritatie veroorzaken; kan schadelijk zijn bij inslikken of inademen; kan schadelijk zijn voor het milieu.

Productomschrijving

• Ready to-use
• Plaats direct in de trommel

Intensieve kleuren. En zo gemakkelijk!

Gebruiksklare textielverf - eenvoudiger dan ooit tevoren! Alles-in-één formule om de kleur van uw kleren en meubelbekleding nieuw leven in te blazen of te veranderen. Dit kan in de wasmachine! Perfect kleurresultaten!

1. Plaats vochtig gemaakte stof in de trommel*.
Verwijder de hoes, verwijder het deksel en plaats het product op de stof.
2. Voer een volledig programma uit (op 30 of 40 graden)
3. Verwijder de verpakking en voer nog een programma uit (op 30 of 40 graden), dit keer met wasmiddel
*Alleen voor voorlader wasmachines.

Lees de bijgevoegde brochure voor gedetailleerde instructies. Geschikt voor: katoen, linnen en viscose. Als de stoffen deels synthetisch zijn, wordt het resultaat lichter. Volledig synthetische stof wordt niet geverfd.
1 pakket met verf: 600 g stof kan volledig worden gekleurd; maximaal 1,8 kg kan in een lichtere kleur worden geverfd.

Lees voor het beste resultaat de instructies en handige tips voor u aan de slag gaat. Welke kleur ontstaat, hangt af van drie factoren:

1) Stoftype
- Katoen, linnen en viscose nemen de kleur volledig over
- Gecombineerde stoffen (met synthetische stof, zoals polyester) krijgen een lichtere kleur
- Wol, zijde, volledig synthetische vezels (polyester, acryl, nylon) en stoffen met een speciale afwerking of membraan (stoffen die bijv. alleen mogen worden gestoomd) kunnen niet worden geverfd.

2) Hoeveelheid stof
- Met 1 pakje kunt u maximaal 600 g stof volledig verven (bijvoorbeeld een broek, vier t-shirts of een badhanddoek).
Als u meer stof gebruikt, wordt de kleur lichter (met 1 pakje kunt u maximaal 1,8 kg stof verven)
- Als u meer stof volledig wilt verven, gebruikt u meerdere pakjes (bijvoorbeeld 2 pakjes voor 1,2 kg stof, zoals een tweepersoons dekbedovertrek).

3) Oorspronkelijke
Stofkleur
- er zijn kleurcombinatieregels van toepassing
- naar een lichtere kleur verven of van de ene donkere kleur naar de andere verven kan alleen als u eerst Dylon Pre-Dye gebruikt
- er kunnen bij het verven patronen ontstaan op de stof
- mogelijk worden de stiksels niet meegeverfd (indien synthetisch)
- bij het verven blijven vlekken, vervaagde gebieden of bleekvlekken mogelijk zichtbaar

1. Plaats de stof vochtig en niet-gevouwen in de wasmachinetrommel. Begin altijd met schone stof (was deze grondig, ook als deze nieuw is, om vlekken of niet zichtbare afwerkingen te verwijderen).
2. Verwijder de label hoes volledig. Verwijder de deksel van het product en plaats het rechtop in de trommel (bovenop de stof).
3. Voer een volledig katoenprogramma uit (geen voorwas, spaarstand of speciaal programma voor minder was). Voor het beste resultaat wast u op 40 graden Celsius (de verf werkt ook bij 30 graden Celsius, als dat nodig is voor de stof).
4. Wanneer het programma is voltooid, verwijdert u het lege pakje uit de machine. Voeg wasmiddel toe en voer nog een programma uit (dezelfde wasinstellingen als de eerste keer).
5. Verwijder de stof, voeg wasmiddel toe en voer nog een programma uit om mogelijke resten van de verf te verwijderen (op 40 of 60 graden Celsius).

Handige tips
- Weeg de stof als deze nog droog is, zodat u zeker weet dat u voldoende verf hebt voor het gewenste effect
- Draag rubberen handschoenen
- Droog de stof buiten bereik van verwarmingen en direct zonlicht
- Voeg geen zout toe (zit al in het product)
- Gebruik altijd volledige pakjes
- Indien u meerdere pakjes gebruik, gooi de pakjes dan leeg in de wastrommel. Voeg de vochtige, niet opgevouwen stof toe en ga door met stap 3 van de gebruiksinstructies. Gebruik maximaal 5 pakjes in één keer.
- Verf maximaal de helft van de maximale belasting van de machine (om vlekkerige resultaten te voorkomen)
- Wij raden u aan na het verven de stoffen de eerste twee keer afzonderlijk of met andere stoffen met dezelfde kleur te wassen
- Als er nog verf is achtergebleven in de machine, voert u een programma uit zonder was in de machine, maar mét wasmiddel en reguliere bleek in de trommel
- Niet gebruiken in wasmachines van wasserettes.

Waarschuwing. Veroorzaakt ernstige oogirritatie. Bevat C.I. Reactive Yellow 125; C.I. Reactive Blue 203; C.I. Reactive Blue 225. Kan een allergische reactie veroorzaken. Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Buiten het bereik van kinderen houden. Oogbescherming dragen. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen. Bij aanhoudende oogirritatie: een arts raadplegen.

Overige informatie over dit product

Merk
Dylon
Artikelnummer
908053
EAN-code
5410091739126
EAN-code
8710322222890
Inhoud
350g

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95