Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Borstkolf

Zelfs als je van plan bent alleen borstvoeding te geven kan het nog een goed idee zijn om een borstkolf aan te schaffen. Dit omdat het de melk levering verhoogd.
Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Serie
1 artikelen

Borstkolf

Zelfs als je van plan bent alleen borstvoeding te geven kan het nog een goed idee zijn om een borstkolf aan te schaffen. Dit omdat het de melk levering verhoogd.

Borstmelk wordt namelijk aangemaakt op basis van vraag en aanbod. Daarom kan het verstandig zijn om nog een paar minuten te pompen na het geven van borstvoeding of nog een pomp sessie toe te voegen ongeveer een uur na het geven van borstvoeding. Zeker als je begint met het geven van borstvoeding.

Als je van plan bent borstvoeding te blijven geven ook na het terugkeren op werk is het belangrijk om een borstkolf te hebben. Hierdoor kan je de voorraad borstmelk op peil houden en stuwing verminderen als je op het werk bent.

Een ander voordeel van het gebruiken van een borstkolf, is dat andere mensen die voor je baby zorgen de baby ook kunnen voeden. Als je dan een keer een avondje weg bent met je partner of vrienden kunnen anderen de baby ook voeding geven.

Borstkolf types

Dubbel Elektrische borstkolven:

Met deze elektrische modellen kunnen beide borsten tegelijkertijd melk afgeven. Deze borstkolven zijn het snelst.

Enkele elektrische borstkolven:

Hiermee kan er maar melk afgenomen worden van één borst. Hierdoor duurt het afnemen wat langer ten opzichte van de dubbele variant. Het voordeel is wel dat deze modellen goedkoper zijn.

Op batterij werkende borstkolven:

Deze borstkolven werken wat langzamer en hier moeten de batterijen vrij snel vervangen worden. Het voordeel hiervan is wel dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn en gebruikt kunnen worden als er geen toegang is tot een stopcontact. (Bijvoorbeeld op het werk of op reis).

Handmatige Borstkolf:

Deze borstkolven zijn licht, makkelijk mee te nemen en goedkoop. Het nadeel van deze borstkolven is wel dat je zelf veel werk moet doen waardoor je misschien minder melk krijgt.

Gesloten pompsysteem of open pompsysteem?

Gesloten pompsystemen

Gesloten pompsystemen worden ook wel overloopbeveiliging genoemd. Deze borstkolven zijn afgesloten van de melk door een afsluiting.

Deze borstkolven zijn het meest hygiënisch. Ook wordt met deze borstkolven voorkomen dat er melk in de machine komt. Hierdoor zouden onderdelen van de machine moeilijk hygiënisch kunnen blijven. Deze borstkolven zijn vaak ook wat duurder.

Open pompsystemen

Bij borstkolven met een open pompsysteem zit er geen afsluiting tussen het melk en het pompmechanisme. Borstkolven met een open pompsysteem zijn vaak goedkoper dan de gesloten variant.

Koop je borstkolf bij Drogisterij.net

Drogisterij.net heeft veel verschillende borstkolven. Neem daarom gauw een kijkje in ons assortiment. Wanneer je voor 22:00 uur besteld heb je het product de volgende dag al op je stoep. Bestel daarom veilig en vertrouwd op Drogisterij.net.