Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Zantac 75 tegen zuurbranden

Instructies & waarschuwingen
  • Doorslikken
  • Niet gebruiken bij borstvoeding.
  • Niet gebruiken bij zwangerschap.

Productomschrijving

Indicatie: Brandend maagzuur en zure oprispingen.
Contraindicatie: Allergie voor n van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Zwangerschap: Nee
Borstvoeding: Nee
Dosering: 1
Max.dagdosering: 4
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Gebruiksadvies: met wat vloeistof innemen Gebruiksbeperking: Nier- of leverstoornis, porfyrie, middelbare leeftijd en bepaalde omstandigheden. Kan deelname aan verkeer en machinebediening benvloeden. Gebruik sucralfaat, 2 uur tussen inname. Niet i.c.m. receptgeneesmiddelen. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Wanneer naar de huisarts: Als het gaat om kinderen met maagklachten pijn in de bovenbuik. Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de armen, kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.

Werkzame Stoffen
Stof: ranitidinehydrochloride - Hoeveelheid: 75 mg


Documenten
Bijsluiter (Klik om te downloaden)

Registratienummer: 18864
Registratiecode: RVG
Leverbaar: Ja

Bron: CBD
GPC: 10000863
Bewaarinstructies: 4- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 30 C.
Houdbaarheid: 56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing: Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Indien dit middel langer dan 14 dagen in overleg met arts is gebruikt, dan rustig afbouwen.

Afleverstatus
Code: AV
Omschrijving: Algemene Verkoop
Toedieningsvorm: tablet

Toepassingsgebied
Bij brandend maagzuur en zure oprispingen EAN(s): 8710145220202 / 8710537041057

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
2849791
EAN-code
8710145220202
Inhoud
12tabl
Ingrediënten
Stof: ranitidinehydrochloride - Hoeveelheid: 75 mg
Gebruik / dosering
met wat vloeistof innemen
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Allergie voor n van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Geschikt vanaf
Vanaf 16 jaar
RVG registratienummer
18864
GPC
10000863
Aanbevolen dosering
1
Maximale dosering
4
Gebruiksadvies
met wat vloeistof innemen
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 30 C.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Indien dit middel langer dan 14 dagen in overleg met arts is gebruikt, dan rustig afbouwen. Nier- of leverstoornis, stoornis aanmaak rode bloedkleurstof porfyrie, middelbare leeftijd of ouder en eerste keer klachten. Gebruik sucralfaat, 2 uur tussen inname. Niet samen met bepaalde recept medicijnen gebruiken.
Toedingingsvorm
tablet
Gebruiksindicatie
1
Gebruik tijdens zwangerschap
Nee
Gebruik tijdens borstvoeding
Nee
Gebruiksbeperking
Nier- of leverstoornis, stoornis aanmaak rode bloedkleurstof porfyrie, middelbare leeftijd of ouder en eerste keer klachten. Gebruik sucralfaat, 2 uur tussen inname. Niet samen met bepaalde recept medicijnen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Als het gaat om kinderen met maagklachten pijn in de bovenbuik. Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de armen, kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Toepassen bij
Bij brandend maagzuur en zure oprispingen
Werkzame stof
Stof: ranitidinehydrochloride - Hoeveelheid: 75 mg
Contra-indicaties
Allergie voor n van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 35,- € 4,99
Nederland, besteding vanaf € 35,- Gratis
België, besteding tot € 35,- € 4,99
België, besteding vanaf € 35,- Gratis
Duitsland € 12,99
Bekijk meer van