Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Badzout van Westlab

Badzout is een flesje met natuurlijk zout, en verder vloeistof dat stoffen van zout bevat. Het menselijke lichaam heeft een groot aantal zout nodig per dag, we komen hier niet altijd aan. Door te badderen in zout wordt dit zoutgehalte aangevuld.
Lees meer
Filteren
Prijs 1
Inhoud
1 artikelen

Wat is badzout? 

Badzout is een flesje met natuurlijk zout, en verder vloeistof dat stoffen van zout bevat. Dit word vooral gebruikt om het bad lekker te laten ruiken, maar sommige badzouten hebben ook andere doelen als verzorging van de huid, scrub en zelfs therapeutische doelen. Al in de oudheid werd er door mensen gebruik gemaakt van zout.  

Het menselijke lichaam heeft een groot aantal zout nodig per dag, we komen hier niet altijd aan. Door te badderen in zout wordt dit zoutgehalte aangevuld.  

Speciale dode zee badzout kunt u vinden in producten als die van Zarqa en Kneipp.  Ook als u geen bad heeft kunt u van badzout genieten met een heerlijk voetenbad. 

Hoe gebruik je badzout?

Vul als eerst je badkuip of een teiltje (voetenbad) naar een aangename temperatuur. Tussen de 36 en 38 graden heeft het bad een goede temperatuur. Check even met je hand na of de temperatuur goed is en voeg vervolgens een hand badzout (150 tot 200 gram) aan het bad toe. De werking is begint vanaf 20 minuten en is optimaal bij 45 minuten. Na afloop is het handig om je lichaam nog even af te spoelen. 

De voordelen van badzout?  

Geen conserveermiddelen 

Badzout bevat geen water dus hier hoeft de fabrikant ook geen conserveermiddelen aan toe te voegen. Het kan dus niet bederven wat bij badschuim en bad parels wel zo is. Ideaal dus. 

Zijdezachte huid  

Een bad met badzout doet wonderen met je huid. Nadat je uit bad komt voel je gelijk dat de huid zijdezacht aanvoelt. Zelfs zonder dat je jezelf hebt ingesmeerd met bodylotion. 

Helpt bij psoriasis en eczeem 

Bij deze houdaandoening is badzout een prima oplossing. De rode, schilferende en jeukende huid is moeilijk om te behandelen. Van badzout is het bekend dat het hier een heilzame werking op heeft. Het wordt aangeraden om dit 2 keer per week te doen. 

Goede werking tegen reuma 

Badzout bevat belangrijke mineralen zoals, magnesium, kalium en natrium. Bij een warm bad gaan de poriën goed open staan waardoor de huid deze mineralen goed op kunnen nemen.  

Het verminderen van spierpijn, nek- en rugklachten 

Heb je last van nek- en rugklachten, of heb je een zware training achter de rug met spierpijn? Dan is badzout een middel wat dit probleem kan verminderen.  Badzout zorgt er namelijk voor dat de spieren zich ontspannen. 

Het stimuleert de afvoer van afvalstoffen 

Bij het dagelijkse werk wat je lichaam levert, komen een hoop afvalstoffen vrij. Het is erg belangrijk dat deze stoffen goed afgevoerd worden. Drink dus dagelijks minimaal 2 liter water en neem een bad zeezout. Het zeezout verbeterd de bloedcirculatie en dit zorgt weer voor een goede afvoer van afvalstoffen 

Badzout kopen bij Drogisterij.net

Neem een kijkje in ons assortiment!  

Bestel veilig en vertrouwd. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis. U koopt uw badzout producten voordelig bij Drogisterij.net. Steeds weer de beste aanbiedingen van de producten van badzout in de categorieën: Lichaamsverzorging, Bad en Badzout.