Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Vitakruid Acetyl-l-carnitine 500 Mg

Productomschrijving

Direct beschikbaar voor het lichaam- Verschillende factoren maken Acetyl-L-Carnitine essentieel- Vegetariërs en veganisten hebben snel disbalans- Hoogst biologisch beschikbare vorm van carnitine- Goed opneembaar door acetyl- Hoge dosering van 500 mg per tabletDoseringNeem 2 tot 4 capsules per dag, tenzij anders geadviseerd. Bij voorkeur gescheiden van voeding innemen. De aanbevolen dosering niet overschrijden.IngrediëntenAcetyl-L-Carnitine, hypromellose (vega capsule), rijstzetmeel, stearinezuur (anti-klontermiddel)Bevat geen:GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.Samenstelling per dosering (1 vega capsule) RI*Acetyl-L-Carnitine 500 mg *** Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteldVeiligheidBuiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.


Een semi-essentieel aminozuur
In de regel vormt ons lichaam het semi-essentiële aminozuur l-carnitine uit l-methionine en l-lysine, maar bij dit omzettingsproces kan een hoop fout gaan. Factoren als een operatie, dieet, snelle groei of zware sportbeoefening kunnen er bovendien voor zorgen dat een semi-essentieel aminozuur essentieel wordt. De snelheid waarmee ons lichaam het aminozuur opneemt schiet dan tekort om in onze behoefte te voorzien.

Vegetariërs en veganisten hebben snel disbalans
Daarnaast kunnen toereikende carnitine niveau met name voor vegetariërs en veganisten moeilijk te behalen zijn. Het semi-essentiële aminozuur vinden we namelijk vooral terug in dierlijke eiwitten; vlees en zuivel zijn de voornaamste bronnen. Mocht je dus een levensstijl met weinig tot geen dierlijke producten aanhangen dan kan suppletie met Acetyl-L-Carnitine 500 mg van meerwaarde zijn.

Hoogst biologisch beschikbare vorm van carnitine
Zoals de naam al doet vermoeden gebruiken we voor Acetyl-L-Carnitine 500 mg uitsluitend de l-structuurvorm van carnitine. Vanuit biochemisch perspectief kent het multifunctionele aminozuur twee vormen, de l- en d-structuurvorm. Het lichaam herkent alleen de l-structuurvorm (linksdraaiende vorm) als natuurlijk. De gespiegelde vorm, de d-vorm, komt in levend materiaal niet voor en wordt daarom aangeduid als synthetisch.

Goed opneembaar door acetyl
Acetyl is in feite een molecuuldeel, de acetylgroep is dus geen molecuul op zichzelf. Je kan de vergelijking trekken met een arm of een been, erg functioneel binnen het geheel van een lichaam, maar op zichzelf waardeloos. Desalniettemin heeft de koppeling van acetyl met carnitine grote waarde binnen ons lichaam. Drie eigenschappen van het molecuuldeel zorgen namelijk voor een efficiëntere passage door het celmembraan:
- Acetyl is een lipide achtige verbinding, waardoor de darm het molecuul als geheel kan opnemen.
- De acetylbinding beschermt het molecuul tegen oxidatie, wat snelle verspreiding in de cel tot gevolg heeft.
- De enzymen in onze cellen kunnen deze binding razendsnel splitsen. Hierdoor neemt het lichaam acetyl-l-carnitine wel goed op, in tegenstelling tot reguliere carnitine.

Een hoge dosering van 500 mg per tablet
Naast de kwaliteit van het nutriënt is natuurlijk ook de dosering van belang. Een hogere dosering zorgt gewoonweg voor meer werkzame stoffen en dus voor meer effect. De meeste acetyl-l-carnitine supplementen bevatten tussen de 250 en 400 mg per capsule. In de onderzoeken die met dit aminozuur zijn uitgevoerd worden daarentegen doseringen tussen de 500 en 2000 mg aangehouden. Daarom bevat de Acetyl-L-Carnitine van Vitakruid maar liefst 500 mg acetyl-l-carnitine per capsule en wordt er geadviseerd om twee tot vier capsules per dag te nemen!

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
225599
EAN-code
8717438691565
Inhoud
90vcaps

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95