Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Tandenborstel

Tanden poetsen is een belangrijk onderdeel van ieders ochtend ritueel. Zo houdt je het gebit schoon, zodat het nog vele jaren mee kan en onderhoud je die prachtige glimlach van je.
Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Aanbieding
Kleur
Type
Serie
83 producten

Tandenborstel

Tandenborstel

Tanden poetsen is een belangrijk onderdeel van ieders ochtend ritueel. Zo houdt je het gebit schoon, zodat het nog vele jaren mee kan en onderhoud je die prachtige glimlach van je.

De ideale tandenborstel voor een goed begin van de dag vindt je natuurlijk bij Drogisterij.net. Wij hebben Oral-B, Aquafresh, Colgate en nog veel meer in ons assortiment.

Algemene informatie

De tandenborstel wordt gebruikt om de tanden, het tandvlees en de tong schoon en hygiënisch te houden. De borstel zorgt ervoor dat moeilijk bereikbare plekken ook bereikt kunnen worden. Maar zelfs met de borstel kan niet alles bereikt worden, voor zulk soort plekken zijn er flosdraad en tandenstokers

Tandenborstels zijn er in verschillende vormen, maten en varianten. Hierbij is het vooral belangrijk dat de borstel van de tandenborstel zacht is, zodat het tandvlees niet gaat irriteren of ontsteken. Daarnaast kan het tandvlees ook gaan ontsteken als je te hard drukt bij het poetsen.

Borstelgrootte

De borstel van de tandenborstel zou makkelijk bij alle oppervlakken van de tanden en kiezen moeten komen. Voor de meeste volwassenen is een breedte van 1,27 cm en een hoogte van 2,54 cm het makkelijkste in gebruik.

Borsteltype

Er zijn zachte, middelmatige, harde en nylon borstelkoppen beschikbaar. Voor de meeste mensen is de zachte variant de beste keuze. De beste keuze is afhankelijk van de sterkte van je gebit en hoe hard je poetst. Voor de meeste mensen zouden de middelmatige en harde variant hun tandvlees kunnen beschadigen, vandaar dat de zachte keuze vaak de beste is. Voor nog betere bescherming, kan je ervoor kiezen dat de borstel haren gebogen uiteinden hebben.

De Tandenborstel

Allereerst hebben wij natuurlijk de gouden oude tandenborstel. Als je regelmatig en met de juiste techniek poetst dan kun je hiermee prima tandplaque verminderen en het tandvlees gezond houden.

Het voordeel van de reguliere tandenborstel is dat die goedkoper is dan een elektrische tandenborstel. Ook is deze tandenborstel beter voor kampeer trips waar geen elektriciteit is om een elektrische tandenborstel op te laden.

Kindertandenborstels

Voor kinderen is het belangrijk om zodra de eerste tandjes zijn doorgebroken te beginnen met poetsen. Melk tanden bevatten nog weinig glazuur en zijn daardoor minder goed beschermd tegen gaatjes.

Om poetsen leuk te maken voor de kleintjes zijn er allerlei mooie kleuren en applicaties voor kindertandenborstels. Daarnaast is de borstelkop kleiner voor zodat het overal goed bij kan om plaque te verwijderen.

Elektrische Tandenborstels

Een elektrische tandenborstel is vaak wat duurder dan een normale tandenborstel. Een elektrische tandenborstel draait de borstelkop en bereikt daarmee plaatsen die lastig te bereiken zijn. Daarnaast is het gebruiken van een elektrische tanden borstel ook wat gemakkelijker en laat deze vaak weten wanneer er lang genoeg is gepoetst.

Er zit ook verschil tussen de snelheid waarmee de borstel van een elektrische tandenborstel beweegt. Met elekrtisch poetsen kan je tussen de 5.000 en 50.000 poetsbewegingen per minuut halen. Hierin zijn er de categorieën standard power tandenborstels, sonic tandenborstel, en ultrasonic tandenborstels. Bekijk de elektrische tandenborstel pagina hier.

Koop je nieuwe tandenborstel bij Drogisterij.net

Jouw nieuwe tandenborstel koop je bij Drogisterij.net. Als je voor 22:uur besteld heb je hem morgen al in huis. Daarnaast hebben wij altijd scherpe aanbiedingen. Bestel veilig en vertrouwd bij Drogisterij.net.

Best Verkochte Tandenborstels

  1. Lactona Tandenborstel Nylon M39 Soft
  2. Elmex Tandenborstel Junior
  3. Colgate Tandenborstel Max Fresh Medium
  4. Colgate Tandenborstel 360 Max White One Medium
  5. Colgate Tandenborstel Zigzag Medium