Skip to content
Al meer dan 20 jaar dé online drogist van Nederland !

Vaseline

Vaseline is een combinatie van waxen en mineralen. Deze zijn gemakkelijk te verspreiden. Vaseline wordt al meer dan 140 jaar gebruikt als helende balsem of zalf voor allerlei soort wonden.
Lees meer
Filteren
Prijs 1
Inhoud
Soort
Doelgroep
Type
Huidtype
Serie
41 producten

Vaseline

Als je op zoek bent naar vaseline ben je aan het juiste adres. Drogisterij.net heeft veel verschillende soorten vaseline in het assortiment. Als je voor 22:00 uur besteld heb je de bestelling de volgende dag al op de stoep!

Wat is vaseline?

Vaseline is een combinatie van waxen en mineralen. Deze zijn gemakkelijk te verspreiden. Vaseline wordt al meer dan 140 jaar gebruikt als helende balsem of zalf voor allerlei soort wonden.

Het voornaamste ingrediënt van vaseline is petroleum. De petroleum die in vaseline zit is veilig om op je handen en gezicht te gebruiken.

Vaseline, hydrateert het gezicht niet heel erg. Waar vaseline wel voor zorgt, is dat de huidt vocht vasthoud. En dat doet vaseline erg goed.

Sommige studies laten zelfs zien dat vaseline er beter voor zorgt dat de huid vocht vasthoudt, dan sommige middelen met olijf, oliën of mineralen. Daarnaast beschermt het ook nog eens beschadigde of geïrriteerde huid.

Voordelen van vaseline

Andere voordelen van vaseline zijn:

Make-up verwijderen

Omdat vaseline voornamelijk uit petroleum bestaat is het ook heel effectief bij het verwijderen van make-up. Daarnaast kan het ook nog eens gebruikt worden rondom de ogen, in tegenstelling tot wat andere make-up removers.

Het behouden van vocht

Vaseline zorgt ervoor dat je huid vocht blijft vasthouden, zonder andere ingrediënten toe te voegen. Als je voor het slapen wat vaseline aanbrengt op je huid, helpt dat de huid zijn natuurlijke hydratatie en zachtheid te herstellen.

Kleine wondjes helen

Vaseline vormt een beschermende laag rondom het gebied war het is aangebracht. Hierdoor werkt het als een beschermende muur, die beschermd tegen bacteriën. Dit bevordert het herstel van de wond.

Bescherming tegen schrale lippen

Koude wind en een stralende zon zorgen ervoor dat lippen uitdrogen. Vaseline beschermd de gevoelige huid rondom je mond, waardoor je geen vervelende barsten op je lippen krijgt.

Het stijlen van de wenkbrauwen

Vaseline wordt ook gebruikt voor het stijlen van de wenkbrauwen. Of je nu een wat hogere lijn hebt of een meer natuurlijke look. Als je een dun laagje vaseline aanbrengt op de wenkbrauwen zorgt dat ervoor dat de haartjes op hun plaats blijven.

Vollere wimpers

Je kan voor het slapen gaan een beetje vaseline aanbrengen op je wimpers. De volgende ochtend kan je de restanten weghalen. Als je dit dagelijks doet zul je ondervinden dat je vollere wimpers zult krijgen.

Luieruitslag verminderen

Vaseline verminderd luieruitslag bij baby’s. Maak eerst de baby schoon met een doekje voordat je de vaseline aanbrengt.

Huisdier poten helpen herstellen

De huid op de poot van je trouwe huisdier kan scheuren. Dit kan veel pijn voor je huisdier veroorzaken. Om dit te voorkomen kun je de poten van je viervoeter schoonmaken met een katoenen doekje na het wandelen en vervolgens insmeren met vaseline.

Waarvoor moet je geen vaseline gebruiken

After sun care

Vaseline moet je niet meteen na een verbranding gebruiken. Vaseline is gemaakt op olie basis waardoor het warmte vasthoud en symptomen verergerd.

Ook al vermeld de vaseline verpakking dat het kleine brandwonden helpt behandelen, kun je het dus niet meteen na je verbranding aanbrengen. Je moet dan pas vaseline gaan aanbrengen als al aan het helen.

Acne

Vaseline zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat je acne verergerd wordt. Daarom kun je beter geen vaseline gebruiken als je last hebt van acne.

Bestel bij Drogisterij.net

Neem een kijkje in ons assortiment! Onder andere bekende merken als

Bestel veilig en vertrouwd. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis. U koopt uw producten van Vaseline voordelig bij Drogisterij.net. Steeds weer de beste aanbiedingen van de producten van Vaseline in de categorieën: Deoroller, Chemische schoonmaak artikelen en Diversen.

Het best beoordeelde product is 'Vaseline Pure Petroleum Jelly', met als laatste beoordeling door Chickie007: 'Toppie spul, heb vaak hele droge hielen/voeten met velletjes,eelt en erge droogplekjes, wat vaak ook pijnlijke plekjes kunnen worden! Een paar keer per week (of voordat je naar bed gaat...) goed en lekker DIK insmeren met VASELINE,lekkere sok erover heen,'

Bestverkocht

Het meest verkochte product van Vaseline is: Vaseline Pure Petroleum Jelly. Dit wordt gekocht door 52% Mannen met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar en 48% Vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar.

  1. Vaseline Bodylotion Advanced Repair
  2. Vaseline Bodylotion Essential Healing
  3. Vaseline Lip Therapy Aloe Vera
  4. Vaseline Bodylotion Advanced Repair
  5. Vaseline Intensive Care Hands & Nails Creme