Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Theranal Aambeienzalf

Productomschrijving

Theranal is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden bij inwendige en uitwendige aambeien. Aambeien of hemorroïden zijn opgezwollen bloedvaatjes rondom de anus. Het opzwellen komt doordat er teveel druk op de bloedvaatjes komt te staan. Theranal verlicht snel de symptomen van aambeien zoals jeuk, pijn en irritatie èn zorgt dat de aambeien krimpen. Uiteindelijk zullen de aambeien verdwijnen.Theranal aambeienzalf is geschikt voor zowel inwendige als uitwendige aambeien. De zalf kan inwendig in de anus worden gebracht aan de hand van een makkelijk te gebruiken bijgevoegde canule. Uitwendig kan de zalf bijvoorbeeld met een watje op de aangedane plek worden aangebracht. De zalf kan 's ochtends, 's avonds en na iedere stoelgang worden gebruikt. Theranal zalf bevat de werkzame stoffen lidocaïne, zinkoxide en bismuthsubnitraat. Theranal is ook verkrijgbaar als zetpil, die alleen gebruikt kan worden voor inwendige aambeien. Beide varianten zijn zonder recept verkrijgbaar, maar als je langer dan 14 dagen klachten ervaart moet je een arts raadplegen. Voor zwangere vrouwen geldt dat ze Theranal alleen in overleg met een arts of verloskundige kunnen gebruiken.

  • Werkt snel en effectief pijnstillend en jeuk verlichtend én verkleint de aambeien.
  • Zowel voor inwendige als uitwendige aambeien
  • De zalf kan makkelijk worden ingebracht met het gebruiksvriendelijke bijgevoegde opzetstuk


Over het merk

Theranal helpt jouw aambeien snel en effectief van pijn, jeuk en irritatie te verlichten en verkleind deze daarbij ook doelgericht. Zodat jij weer snel door kan gaan met fietsen, rennen of gewoon lekker ontspannen op de bank zitten zonder pijn en jeuk.

Ingrediënten

Bevat per gram: 130 mg zinkoxide; 27 mg bismuthsubnitraat en 18 mg lidocaïne. Overige bestanddelen aluminiumchloorhydroxyallantoïnaat; gele vaseline; wolvet; vloeibare paraffine; thymol en cetylalcohol.

Dosering

s Morgens en 's avonds en na iedere stoelgang gebruiken.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Niet gebruiken wanneer u lijdt aan bloedende aambeien of aandoeningen aan het hart en bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Let op

De zalf bevat per gram: 130 mg zinkoxide, 27 mg bismuthsubnitraat en 18 mg lidocaïne.

Gebruiksinstructies

Dosering: 's morgens en 's avonds en na iedere stoelgang gebruiken. Let op! Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bewaaradvies

Niet boven 25°C bewaren. Buiten bereik en zicht van kinderen houden

Gezondheidsclaims

Theranal aambeienzalf bij in- en uitwendige aambeien.

EAN(s): 8713091022616

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
628181
EAN-code
8713091022616
Inhoud
35gram
Ingrediënten
Stof: bismuthsubnitraat - Hoeveelheid: 27 mg/g
Stof: lidocane - Hoeveelheid: 18 mg/g
Stof: zinkoxide - Hoeveelheid: 130 mg/g
Gebruik / dosering
s ochtends en s avonds aanbrengen en na iedere stoelgang
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Bloedende aambeien of aandoeningen aan hart; overgevoelig lokaal verdovende middelen van het amida-type.
Geschikt vanaf
Vanaf 12 jaar
KOAG/KAG Toelatingsnummer
80-0920-3999
RVG registratienummer
01110
GPC
10000848
Aanbevolen dosering
ochtend, avond en na iedere stoelgang aanbrengen
Gebruiksadvies
s ochtends en s avonds aanbrengen en na iedere stoelgang
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Dit middel niet gebruiken bij bloedende aambeien. Dit middel kan vlekken geven in kleding en ondergoed. Bevat cetylalcohol en wolvet deze kunnen plaatselijke huidreacties veroorzaken. Raadpleeg voor gebruik met arts als er in het toe te passen gebied bloedingen en/of ontstekingen zijn. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder arts te raadplegen.
Toedingingsvorm
zalf
Gebruiksindicatie
ochtend, avond en na iedere stoelgang aanbrengen
Gebruik tijdens zwangerschap
Nee
Gebruik tijdens borstvoeding
Nee
Gebruiksbeperking
Bevat cetylalcohol en wolvet deze kunnen plaatselijke huidreacties veroorzaken. Raadpleeg voor gebruik met arts als er in het toe te passen gebied bloedingen en/of ontstekingen zijn. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder arts te raadplegen.
Huisarts bezoeken
Als de klacht al 2 weken of langer bestaat en/of als er sprake is van bloed of slijm bij ontlasting, of een uitstulping bij de anus die erg gezwollen is en veel pijn doet of als er een uitstulping bij de anus voelbaar is en er twijfel is of het een aambei is. Bij het houden van pijn en problemen.
Toepassen bij
Voor de behandeling van aambeien
Werkzame stof
Stof: bismuthsubnitraat - Hoeveelheid: 27 mg/g
Stof: lidocane - Hoeveelheid: 18 mg/g
Stof: zinkoxide - Hoeveelheid: 130 mg/g
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Bloedende aambeien of aandoeningen aan hart; overgevoelig lokaal verdovende middelen van het amida-type.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95