Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Terrasana Ahornsiroop graad C

Productomschrijving

Goede vervanging voor suiker als zoetmiddel! Het aftappen van zoet ahornsap uit de stam van de esdoorn is ontdekt door Indianen in het noordelijk deel van America (Canada). Volgens een oude Indianen legende maakte de god Nanabozho zich zorgen dat mensen te veel zouden wennen aan de heerlijke ahornsiroop als het te makkelijk verkrijgbaar zou zijn. Daarom lengde hij het aan met water en verstopte het diep in de prachtige esdoorn. Vanaf die dag was het niet eenvoudig meer om ahornsiroop te verkrijgen. Het productieproces is heel eenvoudig en afgezien van techniekverbeteringen altijd hetzelfde gebleven. In het voorjaar, als de winter ten einde loopt en het kwik overdag weer boven nul komt, scheidt de esdoorn een speciaal sap met een hoog suikergehalte af. Dit houdt aan zolang de temperatuur schommelt tussen vriezen en dooien, variërend van 1 week tot maximaal 6 weken. De esdoorn wordt ingekerfd (of geboord: 5 cm diep en 1 cm doorsnee), en van een buis voorzien, die het vocht afvoert. Afhankelijk van de dikte en sterkte van de boom worden maximaal drie tappunten ingebracht. Het vocht wordt sterk ingedampt tot een siroop overblijft met een hoge concentratie suiker en mineralen. De beheersing van de constante kooktemperatuur (4 graden boven het kookpunt) is van groot belang voor de kwaliteit van het eindproduct. Hoewel het productieproces van tappen en indampen in de afgelopen 25 jaar sterk gemoderniseerd is, is het volledig natuurlijk en biologisch. Bij de productie van conventionele Ahornsiroop wordt ook gebruik gemaakt van Formaldehyde, om de inkervingen of geboorde gaten in de bomen langer open te houden en gelijktijdig wordt het sap onder vacuümuit de bomen getrokken.Gebruikstoepassingen
Ahornsiroop wordt vooral gebruikt als zoetmiddel omdat:
* het natuurlijk (en dus niet chemisch bewerkt) is;
* het ongeraffineerd en dus rijk aan mineralen is;
* mild zoet van smaak is.

Het laat zich prima verwerken als zoetmiddel in allerlei bakproducten, in appelmoes, stoofperen, in fruitsalades, op pannenkoeken en als limonadesiroop. Daarnaast wordt ahornsiroop ook als energiehoudend versterkingsmiddel gebruikt bij voorjaarsafslank- en reinigingskuren, zoals de citroensapkuur.

EAN(s): 8713576224382

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
2204380
EAN-code
8713576224382
Inhoud
1liter

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 35,- € 4,99
Nederland, besteding vanaf € 35,- Gratis
België, besteding tot € 35,- € 4,99
België, besteding vanaf € 35,- Gratis
Duitsland € 12,99