Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Sandoz Loperamide HCI 2mg

Productomschrijving

Loperamide remt de bewegingen van de darmen en zorgt voor samentrekking van de anus.
Het wordt gebruikt bij diarree. Handelsinformatie
Loperamide is sinds 1974 internationaal op de markt. Het is verkrijgbaar onder de merknamen Diacure, Imodium en Diarreeremmer en als het merkloze Loperamide. Loperamide is zonder recept te verkrijgen in drank, tabletten en capsules. Hoe moet ik Loperamide Hydrochloride gebruiken?
Kijk voor de juiste dosering op het etiket van de apotheek, op de verpakking of in de bijsluiter. Hoe?
Bij diarree is sprake van veel verlies van lichaamsvocht en zouten. Vooral kinderen en ouderen hebben kans op uitdroging. Zorg daarom voor voldoende aanvulling van vocht en zouten, bij voorkeur met glucose-zoutoplossing (ORS). Vraag advies in uw apotheek. Wanneer?
U kunt dit middel zowel voor, tijdens als na het eten innemen. Hoe lang?
• Acute diarree: gebruik dit middel slechts enkele dagen, totdat de klachten verdwenen zijn. Stop met het gebruik zodra de ontlasting vaster wordt of zodra u meer dan twaalf uur geen ontlasting meer heeft gehad. Als u na twee dagen gebruik geen verbetering bemerkt, kunt u het beste uw arts raadplegen. Neem dan wat ontlasting mee voor verder onderzoek. Mogelijk gaat het om een darminfectie die moet worden behandeld.
• Chronische diarree: volg de adviezen van uw arts op. Het kan zijn dat u na enige tijd met een lagere dosering toe kunt of dat het middel niet meer nodig is. Op welke bijwerkingen moet ik letten?
Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende. Zelden
• Hoofdpijn en duizeligheid.
• Misselijkheid, droge mond, winderigheid en buikpijn.
• Ernstige verstopping, soms te merken aan een opgezwollen buik. Stop dan met het gebruik. Gebruik dit middel ook NIET als u aan een darmaandoening lijdt waarbij de doorgang van de darminhoud belemmerd is (de medische term hiervoor is een ileus of subileus). Zeer zelden
• Sufheid.
• Braken en maagklachten.
• Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag en jeuk. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts en stop het gebruik. In zeldzame gevallen ontstaat er koorts of een ernstige huidafwijking. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts. Als u overgevoelig bent mag U dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit middel. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.
• Hartritmestoornissen. U merkt dit soms alleen aan plotselinge duizelingen of als u even wegraakt. Vooral mensen met de aangeboren vorm van de hartritmestoornis verlengd QT-interval hebben hier meer kans op. Gebruik dit medicijn NIET als u deze aangeboren hartritmestoornis heeft. Langdurig gebruik kan schadelijk zijn voor de darmen. Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt. Uitleg frequenties
Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen Heeft Loperamide Hydrochloride wisselwerkingen met andere medicijnen? Dit middel heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'. De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende. • Sommige medicijnen tegen hiv. Vraag aan uw apotheker om welke medicijnen dit gaat. Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts. Als ik Loperamide Hydrochloride gebruik, mag ik dan...
autorijden?

Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen. alcohol drinken?
U kunt alcohol drinken in combinatie met dit geneesmiddel. Als u echter veel vocht verliest, is alcohol niet verstandig. U kunt beter veel water of thee drinken. alles eten?
U mag alles eten wat u verdraagt. Mag ik Loperamide Hydrochloride gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
Zwangerschap

Over het gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend om met zekerheid te kunnen stellen dat het veilig is. Meld het in elk geval aan uw arts en apotheker zodra u zwanger bent, of dit binnenkort wilt worden. Gebruik bij acute diarree liever een glucose-zoutoplossing (ORS). Dit is verkrijgbaar bij de apotheek. Borstvoeding
Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts of apotheker. Dit medicijn komt namelijk in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Er zijn tot nu toe geen bijwerkingen bij het kind gemeld. Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?
Heeft u het middel nog nodig, neem de dosis dan alsnog in. Kan ik zomaar stoppen met Loperamide Hydrochloride?
U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit middel stoppen.

EAN(s): 8712371003048

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
835956
EAN-code
8712371003048
Merk
Sandoz
Inhoud
30caps
RVG registratienummer
17037

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95