Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Roter APC (20tb)

Instructies & waarschuwingen
 • Geschikt vanaf 6 jaar
 • Let op bij het gebruik bij leeftijd vanaf 65.
 • Past door brievenbus | U hoeft niet thuis te zijn bij bezorging.
 • Aanbieders medicijnen | Valt in de categorie geneesmiddelen die Drogisterij.net mag aanbieden.
 • Juiste dosering |Verdeel het product in de juiste hoeveelheden.
 • Oraal innemen.

Productomschrijving

APC

Naast hoofdpijn komen kiespijn, koorts, menstruatiepijn en last van de rug regelmatig voor. Pijnstillers zoals paracetamol kunnen je helpen deze pijn of koorts te verlichten. Paracetamol is de meest gebruikte en meest bekende pijnstiller. ROTER APC werkt pijnstillend en koortsverlagend en is tevens ook een ontstekingsremmer en kan dus helpen bij bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten. In ons dagelijkse leven komen we verschillende soorten pijn tegen. We hebben allemaal weleens last van kleine pijntjes waarvan we de oorzaak kennen en die ook vanzelf weer overgaan. Soorten pijn waar we het meeste mee te maken krijgen zijn:

* Hoofdpijn
* Lage rugpijn
* Menstruatiepijn
* Kiespijn

Pijn kan soms zo vervelend zijn, dat je de pijn graag wilt verlichten. Je kan dan eventueel pijnstillers gebruiken om de ergste pijn tegen te gaan. Ook bij hevige koorts of een stevige griepaanval kunnen pijnstillers helpen om pijn en koorts te verminderen. Paracetamol is de meest gebruikte en meest bekende pijnstiller. Daarnaast zijn er voor paracetamol niet veel bijwerkingen bekend, mits gebruikt volgens de bijsluiter. Pijn kan erg vervelend zijn, maar het is wel erg belangrijk om pijn te voelen! Je lichaam wordt dan namelijk gewaarschuwd dat er iets mis is, zodat je daar op kan reageren. Pijn kan ontstaan door een beschadiging in je lichaam of als iets niet werkt zoals het hoort. Je lichaam reageert vervolgens door stoffen aan te maken die pijnzenuwen prikkelen. Deze prikkels zorgen ervoor dat je via je hersenen bewust wordt van deze pijn en je gewezen wordt op de oorzaak van de pijn. Er zijn 2 typen pijn: acute pijn en chronische pijn.

Acute pijn

Acute pijn komt het meeste voor. Het is pijn die plotseling ontstaat, vaak door een duidelijk aanwijsbare oorzaak, zoals jezelf stoten of in je vinger snijden. Maar daarnaast kan hoofdpijn, kiespijn, rugpijn ook tot de acute pijnklachten behoren. Als de pijn wat langer aanhoudt, zou je het kunnen verhelpen met paracetamol. Paracetamol is zonder recept verkrijgbaar.

Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer aanhoudt dan drie tot zes maanden. Het kan het gevolg zijn wanneer de oorzaak van de pijn niet goed of onvoldoende behandeld is. Het advies is dan ook om je huisarts te raadplegen wanneer je langdurig last hebt van pijn.
Paracetamol kan helpen om acute pijn te verlichten en koorts te verlagen Wat veroorzaakt pijn?
Pijn wordt veroorzaakt door prikkels. Welke prikkels onderscheiden we?

Prikkels als gevolg van beschadiging van de huid

Beschadiging van de huid wordt door externe prikkels veroorzaakt. De oorzaak is vaak duidelijk zodat er direct actie op ondernomen kan worden. Houdt deze pijn langer aan dan is het raadzaam om Paracetamol te gebruiken om de pijn te verlichten. Paracetamol is de meest gebruikte en meest bekende pijnstiller. Daarnaast zijn er voor paracetamol niet veel bijwerkingen bekend, mits gebruikt volgens de bijsluiter.

Interne pijnprikkels

Hoofdpijn, rugpijn, kiespijn, menstruatiepijn en pijn bij griep en koorts komen voort vanuit interne pijnprikkels. Deze pijn heeft vaak een acuut karakter en lijkt veelal uit te stralen naar de directe omgeving van waar de pijn zich bevindt. Veel voorkomende oorzaken van deze soorten pijn zijn:
•Hoofdpijn. De meest voorkomende oorzaak van hoofdpijn is stress of spanning. Samen met rust en gebruik van paracetamol is deze pijn te verminderen.
•Lage rugpijn. Acute rugpijn komt voor wanneer het bijvoorbeeld door verkeerd tillen ‘in de rug schiet’. Ook langdurig verkeerd zitten kan pijn in de rug opleveren. Deze ‘gewone’ rugpijn kan aanleiding geven paracetamol te gebruiken.
•Kiespijn. Acute kiespijn wordt vaak veroorzaakt door een (tandvlees) ontsteking. Daarnaast kan een kapotte vulling of kies een vervelende, stekende pijn geven. Paracetamol kan helpen om de ergste pijn te verminderen.
•Menstruatiepijn. Niet alle vrouwen hebben last van menstruatiepijn. In de regel is de menstruatiepijn op jongere leeftijd meer aanwezig, afnemend naarmate de leeftijd vordert. Een andere oorzaak van meer menstruatiepijn kan het gebruik van een spiraaltje (zonder hormonen) zijn.
•Koorts. Koorts ontstaat doordat je een virus, zoals griep, of bacterie hebt opgelopen. Daarnaast kan je ook door gebruik van bepaalde geneesmiddelen koorts krijgen.

Paracetamol kan onder andere helpen om de ergste pijn te verminderen en ervoor te zorgen dat je minder last hebt van bovenstaande klachten. Het prettige is dat paracetamol zonder recept verkrijgbaar is.

Tips om pijn te voorkomen

1 Als je hoofdpijn als gevolg van ziekte of griep voelt opkomen, dan zou je een pijnstiller zoals paracetamol kunnen nemen. Het kan de hoofdpijn in ieder geval verlichten.
2 Hoofdpijn door drukte op werk? Goed uitrusten of slapen zorgt er meestal voor dat de hoofdpijn minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt.
3 Rugpijn is meestal het gevolg van een verkeerde belasting, zoals niet goed tillen. Gebruik bij het tillen meer je benen, houd bij het bukken en tillen je rug recht en span je buikspieren. Draai daarnaast bij het tillen nooit je rug. Doe regelmatig buik- en rug versterkende oefeningen om je houding en de kracht in je rug te verbeteren.
4 De beste manier om kiespijn te voorkomen is het gezond houden van je tanden en tandvlees. Dat betekent niet teveel zoete voeding en dranken gebruiken.
5 Tweemaal daags poetsen met fluoridetandpasta voorkomt veel tandproblemen en kiespijn.
6 Is je menstruatiepijn zo heftig, dan kan je een pijnstiller zoals paracetamol nemen om de ergste pijn te verlichten totdat de menstruatiepijn weer wegtrekt.
7 Zorg voor voldoende rust en ontspanning wanneer je last hebt van menstruatiepijn.
8 Als je je wat grieperig voelt, dan kan een pijnstiller, zoals paracetamol helpen bij en mogelijke griep- of koortsaanval.
9 Een gezonde voeding is cruciaal om je weerstand te versterken en daarmee mogelijk griep en koorts te voorkomen.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Roter APC Tabletten bevatten 250 mg aspirine, 250 mg paracetamol en 50 mg coffeïne en werken pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend.

De voordelen van Roter APC :

 • Pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend
 • Helpt bij o.a. hoofdpijn, kiespijn, rugpijn, menstruatiepijn, koorts, pijn bij griep, reumatische pijn, zenuwpijn en na inenting
 • Bevat aspirine
 • Makkelijk oplosbaar in water
 • Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Gebruik:

Roter APC tabletten moeten met een ruime hoeveelheid water worden ingenomen. Aanbevolen dosering: • Kinderen van 7 tot 12 jaar: een halve tablet per keer. Maximaal 2 tabletten per etmaal. • Kinderen van 12 jaar en ouder: 1 tablet per keer. Maximaal 3 tot 4 tabletten per etmaal. • Volwassenen: 1 á 2 tabletten per keer. Maximaal 6 tabletten per etmaal. Roter APC is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
630205
Merk
Roter
EAN-code
08713304103002
Inhoud
20tb
Ingrediënten
Stof: acetylsalicylzuur - Hoeveelheid: 250 mg
Stof: coffene - Hoeveelheid: 50 mg
Stof: paracetamol - Hoeveelheid: 250 mg
Gebruik / dosering
4 uur tussenpozen aanhouden
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Overgevoelig voor salicylzuurverbindingen.Lever-, nierstoornissen,maagdarmklachten, neiging tot bloeden of gebruik bloedstollingsremmende middelen. Laatste 3 mnd zwangerschap.
RVG registratienummer
114567
RVH registratienummer
114567
GPC
10000856
Aanbevolen dosering
0,5-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dosering
2-6
Gebruiksadvies
4 uur tussenpozen aanhouden
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen.Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of een leeftijd ouder dan 70 jaar. Griep, waterpokken en niet i.c.m. andere medicijnen/ alcohol. Niet kort voor/na trekken tanden/kiezen. Niet langer dan 10 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
tablet
Gebruiksindicatie
0,5-2, afhankelijk leeftijd
Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts
Gebruiksbeperking
Griep, waterpokken en niet i.c.m. andere medicijnen/ alcohol. Niet kort voor/na trekken tanden/kiezen. Niet langer dan 10 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren.Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Toepassen bij
Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.
Werkzame stof
Stof: acetylsalicylzuur - Hoeveelheid: 250 mg
Stof: coffene - Hoeveelheid: 50 mg
Stof: paracetamol - Hoeveelheid: 250 mg
Contra-indicaties
Overgevoelig voor salicylzuurverbindingen.Lever-, nierstoornissen,maagdarmklachten, neiging tot bloeden of gebruik bloedstollingsremmende middelen. Laatste 3 mnd zwangerschap.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95