Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Rennie Kauwtabletten Duo

Productomschrijving

Rennie Duo verlicht net zoals gewone Rennie brandend maagzuur binnen 2 minuten. Maar het legt daarbovenop ook een laagje op de maaginhoud om zuurbranden en zure oprispingen tegen te gaan. Door dat laagje van alginezuur is de kans kleiner dat de zure maaginhoud opnieuw terugstroomt de slokdarm in, waardoor je dat brandende gevoel in je keel krijgt. Je maag is snel weer rustig zodat je weer van je dag of avond kunt genieten. Rennie is een maagzuurtablet en staat bekend als een maagzuurbinder. Dat betekent dat het overtollig maagzuur in je maag omzet in water en andere lichaamseigen stoffen. Zodra je last hebt van reflux of zure oprispingen, kun je 2 kauwtabletten innemen, waardoor de klachten snel en voor enkele uren af zullen nemen. Bij voorkeur in te nemen 1 uur na de maaltijd en voor het slapen gaan. Rennie Duo is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, maar kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Als je zwanger bent, raadpleeg dan wel je verloskundje of (huis)arts. Heb je last van winderigheid of een opgeblazen gevoel, probeer dan eens Rennie Deflatine. En als je alleen last hebt van brandend maagzuur, kun je ook Rennie Suikervrij of Pepermunt proberen.Rennie Duo is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, maar kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Als je zwanger bent, raadpleeg dan wel je verloskundje of (huis)arts. Heb je last van winderigheid of een opgeblazen gevoel, probeer dan eens Rennie Deflatine. En als je alleen last hebt van brandend maagzuur, kun je ook Rennie Suikervrij of Pepermunt proberen.

  • Krachtig zuur neutraliserend vermogen
  • Legt een beschermend laagje op de maaginhoud
  • Kan dag en nacht worden ingenomen
  • Kan gedurende de zwangerschap en borstvoeding worden gebruikt*


Over het merk

Met ruim 85 jaar ervaring is Rennie® toonaangevend op gebied van producten tegen brandend maagzuur en zure oprispingen. Rennie® biedt een ruim assortiment, speciaal ontwikkeld om snel en effectief verlichting te geven. Rennie. Uit liefde voor je maag.

Ingrediënten

Elke kauwtablet bevat de werkzame bestanddelen calciumcarbonaat (625mg);magnesiumcarbonaat (73;5mg)en alginezuur (150 mg). De andere bestanddelen zijn natriumwaterstofcarbonaat; sucrose; glucose monohydraat; povidone; talk; magnesiumstearaat; dextraat; natriumsacharine; citroen crèmearoma(bevat citroen-; limoen-; sinaasappelolie; l-menthol; vanilline; maltodextrine; arabischegom; ascorbinezuur; butylhydroxyanisol); pepermuntaroma (bevatpepermuntolie;maltodextrine; arabische gom; silicon dioxide).

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 2 tabletten om te kauwen, die bij voorkeur worden ingenomen 1 uur na de maaltijd en voor het slapengaan. Gebruik niet meer dan 12 tabletten per 24 uur.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de ingrediënten, door nierpatiënten, bij ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, verlaagd fosfaatgehalte of verhoogd calciumgehalte in het bloed

Let op

Bevat 625 mg calciumcarbonaat, 73,5 mg magnesiumcarbonaat en 150 mg alginezuur per kauwtablet.

Gebruiksinstructies

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 2 tabletten opkauwen bij voorkeur 1 uur na de maaltijd en voor het slapen gaan. Bij brandend maagzuur mogen 2 tabletten tussendoor worden ingenomen.

Bewaaradvies

Niet boven 25°C en in de originele verpakking bewaren.

Gezondheidsclaims

Rennie Duo werkt snel en effectief bij brandend maagzuur en vormt een beschermend laagje tegen zure oprispingen.

EAN(s): 8713091025945

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
867348
EAN-code
8713091025945
Inhoud
18ktabl
Ingrediënten
Stof: alginezuur - Hoeveelheid: 1.5 mg
Stof: calciumcarbonaat - Hoeveelheid: 625 mg
Stof: magnesiumcarbonaat - Hoeveelheid: 73.5 mg
Gebruik / dosering
uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Bij ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, hoog calciumgehalte of verlaagd fosforgehalte.
Geschikt vanaf
Vanaf 12 jaar
KOAG/KAG Toelatingsnummer
80-0621-9040
RVG registratienummer
102171
GPC
10000863
Aanbevolen dosering
2
Maximale dosering
12
Gebruiksadvies
uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 30 C.
Advies voor weggooien
Niet weggooien via afwaswater of huishoudelijk afval.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij slechte nierfunctie. Bij geen verbetering of bij een verergering van de klachten niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Toedingingsvorm
kauwtablet
Gebruiksindicatie
2
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking
Bij geen verbetering of bij een verergering van de klachten niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Huisarts bezoeken
Als het gaat om kinderen met maagklachten pijn in de bovenbuik. Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de armen, kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Toepassen bij
Bij brandend maagzuur en zure oprispingen
Werkzame stof
Stof: alginezuur - Hoeveelheid: 1.5 mg
Stof: calciumcarbonaat - Hoeveelheid: 625 mg
Stof: magnesiumcarbonaat - Hoeveelheid: 73.5 mg
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Bij ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, hoog calciumgehalte of verlaagd fosforgehalte.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95