Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Rennie Deflatine Kauwtabletten

Productomschrijving

Rennie Deflatine bevat de werkzame stof simethicon, dat kleine gasbelletjes uit elkaar laat vallen in je maag en darmen. Hierdoor gaat het flatulentie tegen en neemt het gevoel van een opgeblazen buik af. Daarbovenop verlicht Rennie Deflatine ook brandend maagzuur binnen 2 minuten. Je maag is snel weer rustig zodat je weer van je dag of avond kunt genieten. Rennie is een maagzuurtablet en staat bekend als een maagzuurbinder. Dat betekent dat het overtollig maagzuur in je maag omzet in water en andere lichaamseigen stoffen. Zodra je last hebt van brandend maagzuur, eventueel samen met een opgeblazen buik of flatulentie, kun je 1 tot 2 kauwtabletten innemen.Rennie Deflatine is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, maar kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Als je zwanger bent, raadpleeg dan wel je verloskundje of (huis)arts. Heb je geen last van winderigheid of een opgeblazen gevoel, dan kun je ook een gewone Rennie proberen, zoals de Suikervrije variant. Voor een dubbele werking is er Rennie Duo, die brandend maagzuur neutraliseert maar ook een beschermend laagje om de maaginhoud legt. Daardoor is de kans kleiner dat brandend maagzuur opnieuw in de slokdarm terecht komt.

  • Verlicht snel en effectief een opgeblazen gevoel of winderigheid
  • Kan dag en nacht worden ingenomen
  • Kan gedurende de zwangerschap en borstvoeding worden gebruikt*
  • Begint brandend maagzuur te verlichten na 40 seconden


Over het merk

Met ruim 85 jaar ervaring is Rennie® toonaangevend op gebied van producten tegen brandend maagzuur en zure oprispingen. Rennie® biedt een ruim assortiment, speciaal ontwikkeld om snel en effectief verlichting te geven. Rennie. Uit liefde voor je maag.

Ingrediënten

Calciumcarbonaat (680 mg) en magnesium carbonaat (80 mg) en simethicon (25 mg). Andere bestanddelen zijn: sorbitol (E420); aardappelzetmeel; voorverstijfseld maiszetmeel; talk (E553B); magnesiumstearaat (E572); mintaroma (bevat dextrine) en citroenaroma (bevat o.a. dextrine).

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1-2 tabletten per keer kauwen of opzuigen, bij voorkeur één uur na een maaltijd of voor het slapengaan. Maximaal 11 kauwtabletten per 24 uur. Rennie Deflatine kan worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de ingrediënten, door nierpatiënten, bij ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, verlaagd fosfaatgehalte of verhoogd calciumgehalte in het bloed

Let op

Bevat 680 mg calciumcarbonaat, 80 mg magnesiumcarbonaat en 25 mg simethicon per kauwtablet.

Gebruiksinstructies

1-2 kauwtabletten per keer opzuigen, maximaal 16 kauwtabletten per 24 uur. Om een snelle verlichting te verkrijgen, de eerste kauwtablet fijnkauwen.

Bewaaradvies

Niet boven 25°C en in de originele verpakking bewaren.

Gezondheidsclaims

Rennie Deflatine voor snelle en effectieve verlichting bij een opgeblazen gevoel, bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

EAN(s): 8713091022210

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
628166
EAN-code
8713091022210
Inhoud
18ktabl
Ingrediënten
Stof: calciumcarbonaat - Hoeveelheid: 680 mg
Stof: magnesiumcarbonaat - Hoeveelheid: 80 mg
Stof: simethicon - Hoeveelheid: 25 mg
Gebruik / dosering
kauwen of opzuigen, 1 uur na de maaltijd en voor het slapen gaan.
Houdbaarheid
56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, hoog calciumgehalte of verlaagd fosforgehalte. Allergie voor een van de bestanddelen van dit geneesmiddel.
Geschikt vanaf
Vanaf 12 jaar
RVG registratienummer
16447
GPC
10000863
Aanbevolen dosering
1-2
Maximale dosering
11
Gebruiksadvies
kauwen of opzuigen, 1 uur na de maaltijd en voor het slapen gaan.
Bewaaradvies
8- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij slechte nierfunctie. Niet i.c.m. melkproducten. Intolerantie bepaalde suikers. Bij gebruik antibiotica en/of thiazide-diuretica, overleg arts. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
kauwtablet
Gebruiksindicatie
1-2
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruiksbeperking
Niet i.c.m. melkproducten. Intolerantie bepaalde suikers. Bij gebruik antibiotica en/of thiazide-diuretica, overleg arts. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Als het gaat om kinderen met maagklachten pijn in de bovenbuik. Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de armen, kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Toepassen bij
Bij een opgeblazen gevoel, bij brandend maagzuur of zure oprispingen
Werkzame stof
Stof: calciumcarbonaat - Hoeveelheid: 680 mg
Stof: magnesiumcarbonaat - Hoeveelheid: 80 mg
Stof: simethicon - Hoeveelheid: 25 mg
Contra-indicaties
Ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, hoog calciumgehalte of verlaagd fosforgehalte. Allergie voor een van de bestanddelen van dit geneesmiddel.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95