Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Mondwater van Perio Aid

Mondwater, ook wel mondspoeling genoemd, is een vloeibaar product dat wordt gebruikt om uw tanden, tandvlees en mond te spoelen. Mondwater geeft de extra bescherming aan je tanden en herstelt het tandvlees.
Lees meer
Filteren
Prijs 1
Inhoud
Soort
2 artikelen

Wat is mondwater?

Mondwater, ook wel mondspoeling genoemd, is een vloeibaar product dat wordt gebruikt om uw tanden, tandvlees en mond te spoelen. Mondwater geeft de extra bescherming aan je tanden en herstelt het tandvlees.

Sommige mensen gebruiken mondwater om slechte adem tegen te gaan, anderen gebruiken het voor extra bescherming aan de tanden. Mondwater vervangt niet het poetsen van uw tanden of flossen op het gebied van mondhygiëne en is alleen effectief als het op de juiste manier wordt gebruikt.

Hoe te gebruiken?

Als u een mondwater of een mondspoeling wilt toevoegen aan uw mondverzorgingsroutine, of als uw tandarts een mondspoeling heeft aanbevolen, dan heeft u er het meeste voordeel van het product als u het op de juiste manier gebruikt.

De verschillende stappen bij het gebruiken van mondwater.

 

  • • Gebruik de juiste hoeveelheid - Gebruik de hoeveelheid spoeling die op het etiket staat aangegeven of zoals aangegeven door uw tandarts.
  • • Spoelen - Houd uw mond dicht en spoel de spoeling krachtig uit volgens de aanwijzingen op het etiket.
  • • Spuug - Slik de mondspoeling niet door. De fluoride in de meeste fluoridespoelingen kan giftig zijn als u grote hoeveelheden inslikt. Als u uw kind mondwater laat gebruiken, let er dan op dat hij of zij het uitspuugt en niet doorslikt.
  • • Wacht - Om het meeste voordeel uit een fluoride mondwater te halen, vermijd je eten, drinken of roken gedurende ten minste 30 minuten, zodat je de fluoride niet wegspoelt.

 

Een mondspoeling of spoeling vervangt niet de reguliere mondhygiëneroutine van tweemaal daags tandenpoetsen en dagelijks flossen. De belangrijkste functie van de meeste mondspoelingen is het verfrissen van de adem, maar als u lijdt aan een ernstige chronische slechte adem (halitosis), praat dan met uw tandarts over andere manieren om de oorzaken van het probleem aan te pakken en uw slechte adem te beheersen.

 

Wat zijn de beste mondwaters?

Om u te helpen bij het kiezen van het juiste mondwater of de juiste spoeling, moet u onthouden wat mondwater doet en deze punten in gedachten houden:

Alcohol: ja of nee? - Alcohol is een bestanddeel van veel mondspoelingen, wat problematisch kan zijn als een grote hoeveelheid opzettelijk wordt ingeslikt. Als u één soort mondwater wilt kopen voor het hele gezin, en uw huishouden bestaat uit schoolgaande kinderen of tieners, dan kunt u kiezen uit de alcoholvrije mondwaterproducten die verkrijgbaar zijn.

Gevoeligheid - Sommige mensen vinden de ingrediënten in mondwater irriterend, vooral mensen met gevoelig tandvlees. Ook mensen die normaal gesproken niet klagen over gevoelig tandvlees, kunnen merken dat hun mond voor korte tijd gevoeliger is als ze herstellen van een tandheelkundige ingreep. Als u een gevoelige mond hebt, overweeg dan een alcoholvrij of natuurlijk mondwater in uw mondverzorgingsroutine. Natuurlijke mondspoelingen bevatten vaak ingrediënten zoals aloë vera en kamille voor een kalmerend effect.

Controle van tandplak - Als u een mondspoeling wilt die niet alleen helpt bij het controleren van een slechte adem, maar ook helpt om de opbouw van tandplak op de tanden te voorkomen, zoek dan naar een mondspoeling die anti-plaque-ingrediënten bevat. Als u niet zeker weet welke mondwater of spoeling het beste voldoet aan uw behoeften op het gebied van mondhygiëne, vraag dan uw tandarts of mondhygiënist om suggesties voor het gebruik van mondwater in de dagelijkse mondverzorging.

 

Onze beste en meest verkochte mondwaters

Vitis heeft verschillende soorten mondwater, zodat u degene kunt kiezen die het best bij u past.  Heeft u last van pijnlijke tanden bij het eten van een ijsje, of zelfs als er wind op tanden/kiezen komt te staan dan is Vitis Sensitive geschikt. Deze mondspoeling is speciaal ontwikkeld voor gevoelige tanden.

Wilt u een whitening effect, kies dan voor de Vitis mondspoeling Whitening. Deze mondspoeling bevat een 4-voudig werking waarbij het tandglazuur wordt hersteld, aanslag wordt verwijderd en tandsteenvorming wordt tegengegaan

Een andere veel verkochte mondwater is de Listerine Total Care. Met zijn 6 in 1 werking een complete en geavanceerde Listerine. Bacteriën krijgen met Listerine Total Care veel minder kans om tandplak te vormen.

De Listerine Mondwater Cool Mint heeft een milde muntsmaak voor een frisse adem

Elmex Anti-Cariës tandspoeling biedt een efficiënte bescherming tegen gaatjes, als aanvulling op het dagelijkse tandenpoetsen. Dankzij het Aminfluoride wordt het glazuur verhard en wordt het daardoor beter beschermd tegen zuuraanvallen.

De Elmex Tandspoeling Junior is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 5 tot 12 jaar. De mondspoeling heeft een milde muntsmaak en bevat geen alcohol of kleurstoffen.

 

Mondwater aanbieding

Drogisterij.net biedt een ruim assortiment aan mondwaters én heeft vaak leuke aanbiedingen om de mondverzorging iets goedkoper te maken. Klik hier voor de aanbiedingen van de mondwaters. Bestel de mondwaters nu voordelig en vertrouwd op Drogisterij.net. Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis! Alle producten die wij in ons assortiment hebben vindt u hier.