Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Otalgan Oordruppels

Productomschrijving

Indicatie: Oorpijn.
Contraindicatie: Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Loopoor of trommelvliesperforatie, allergische reactie bij lokale verdovende middelen.
Zwangerschap: Overleg arts
Borstvoeding: Overleg arts
Dosering: 3-5 per oor
Max.dagdosering: 6x
Gebruiksadvies: 2-4 uur tussenpozen aanhouden; druppels op lichaamstemperatuur brengen, hoofd zijdelings houden, na toediening nog 2-3 min. in deze stand houden Gebruiksbeperking: Niet gebruiken bij koorts of vlak voor artsbezoek. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Wanneer naar de huisarts: Bij kinderen: Als het gaat om een kind jonger dan 6 maanden of vanaf 6 maanden, waarbij de oorpijn na 3 dagen niet verbeterd is. Als de oorpijn erger wordt of als het kind drukpijn achter het oor heeft. Bij kinderen jonger dan twee jaar met pijn aan beide oren. Als het gaat om kinderen met het syndroom van Down. Als de ouder zich ongerust maakt. Algemeen: Bij koorts. Als na 2 weken behandeling geen verbetering optreedt.

Werkzame Stoffen
Stof: lidocanehydrochloride - Hoeveelheid: 5 mg


Documenten
Bijsluiter (Klik om te downloaden)

Registratienummer: 334
Registratiecode: RVG
Leverbaar: Ja

Bron: CBD
GPC: 10000854
Bewaarinstructies: Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Verwijder: Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheid: Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing: Niet gebruiken bij kapot trommelvlies zoals loopoor of buisjes. Niet gebruiken kort voordat een arts de oren nakijkt.

Afleverstatus
Code: UAD
Omschrijving: Uitsluitend apotheek of drogist
Toedieningsvorm: druppel

Toepassingsgebied
Bij oorpijn

EAN(s): 8711744007515

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
2666790
EAN-code
8711744007515
Inhoud
12gram
Ingrediënten
Stof: lidocanehydrochloride - Hoeveelheid: 5 mg
Gebruik / dosering
2-4 uur tussenpozen aanhouden; druppels op lichaamstemperatuur brengen, hoofd zijdelings houden, na toediening nog 2-3 min. in deze stand houden
Houdbaarheid
Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Loopoor of trommelvliesperforatie, allergische reactie bij lokale verdovende middelen.
RVG registratienummer
00334
GPC
10000854
Aanbevolen dosering
3-5 per oor
Maximale dosering
6x
Gebruiksadvies
2-4 uur tussenpozen aanhouden; druppels op lichaamstemperatuur brengen, hoofd zijdelings houden, na toediening nog 2-3 min. in deze stand houden
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Niet gebruiken bij kapot trommelvlies zoals loopoor of buisjes. Niet gebruiken kort voordat een arts de oren nakijkt. Niet gebruiken bij koorts of vlak voor artsbezoek. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
druppel
Gebruiksindicatie
3-5 per oor
Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts
Gebruiksbeperking
Niet gebruiken bij koorts of vlak voor artsbezoek. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Bij kinderen: Als het gaat om een kind jonger dan 6 maanden of vanaf 6 maanden, waarbij de oorpijn na 3 dagen niet verbeterd is. Als de oorpijn erger wordt of als het kind drukpijn achter het oor heeft. Bij kinderen jonger dan twee jaar met pijn aan beide oren. Als het gaat om kinderen met het syndroom van Down. Als de ouder zich ongerust maakt. Algemeen: Bij koorts. Als na 2 weken behandeling geen verbetering optreedt.
Toepassen bij
Bij oorpijn
Werkzame stof
Stof: lidocanehydrochloride - Hoeveelheid: 5 mg
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Loopoor of trommelvliesperforatie, allergische reactie bij lokale verdovende middelen.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 35,- € 4,99
Nederland, besteding vanaf € 35,- Gratis
België, besteding tot € 35,- € 4,99
België, besteding vanaf € 35,- Gratis
Duitsland € 12,99