Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Maalox kauwtabletten

Productomschrijving

Indicatie: Bij klachten die worden veroorzaakt door een teveel aan zuur in de maag en slokdarm, zoals brandend maagzuur en zure oprispingen
Contraindicatie: Overgevoelig voor de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctoestoornissen. Intolerantie bepaalde suikers.
Zwangerschap: Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding: Mogelijk, zie bijsluiter
Dosering: 4x per dag 1.
Max.dagdosering: 8
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies: uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen Gebruiksbeperking: Intolerantie bepaalde suikers. Kinderen jonger dan 2 jaar. Niet i.c.m. bepaalde medicijnen. Niet langdurig gebruiken, tenzij op advies arts.
Wanneer naar de huisarts: Als het gaat om kinderen met maagklachten pijn in de bovenbuik. Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de armen, kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.

Werkzame Stoffen
Stof: aluminiumoxide - Hoeveelheid: 200 mg
Stof: magnesiumhydroxide - Hoeveelheid: 400 mg


Documenten
Bijsluiter (Klik om te downloaden)

Registratienummer: 112421
Registratiecode: RVG
Leverbaar: Ja

Bron: CBD
GPC: 10000863
Bewaarinstructies: 8- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Houdbaarheid: 56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing: Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij slechte nierfunctie.

Afleverstatus
Code: AV
Omschrijving: Algemene Verkoop
Toedieningsvorm: kauwtablet

Toepassingsgebied
Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

EAN(s): 8712172862639 / 8717154533309

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
882456
EAN-code
8712172862639
Merk
Maalox
EAN-code
8717154533309
Inhoud
40ktabl
Ingrediënten
Stof: aluminiumoxide - Hoeveelheid: 200 mg
Stof: magnesiumhydroxide - Hoeveelheid: 400 mg
Gebruik / dosering
uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen
Houdbaarheid
56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Overgevoelig voor de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctoestoornissen. Intolerantie bepaalde suikers.
RVG registratienummer
09613
GPC
10000863
Aanbevolen dosering
4x per dag 1.
Maximale dosering
8
Gebruiksadvies
uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen
Bewaaradvies
8- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij slechte nierfunctie. Intolerantie bepaalde suikers. Kinderen jonger dan 2 jaar. Niet i.c.m. bepaalde medicijnen. Niet langdurig gebruiken, tenzij op advies arts.
Toedingingsvorm
kauwtablet
Gebruiksindicatie
4x per dag 1.
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking
Intolerantie bepaalde suikers. Kinderen jonger dan 2 jaar. Niet i.c.m. bepaalde medicijnen. Niet langdurig gebruiken, tenzij op advies arts.
Huisarts bezoeken
Als het gaat om kinderen met maagklachten pijn in de bovenbuik. Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de armen, kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Toepassen bij
Bij brandend maagzuur en zure oprispingen
Werkzame stof
Stof: aluminiumoxide - Hoeveelheid: 200 mg
Stof: magnesiumhydroxide - Hoeveelheid: 400 mg
Contra-indicaties
Overgevoelig voor de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctoestoornissen. Intolerantie bepaalde suikers.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95