Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Losecosan

Productomschrijving

Eén tablet Losecosan werkt 24 uur tegen terugkomend brandend maagzuur. Zo kun je de hele dag werken of juist van een goede nachtrust genieten, zonder dat brandend maagzuur op de loer ligt. Losecosan is een maagzuurremmer; het remt de maagzuurproductie bij de bron. Speciale cellen in de maagwand produceren het maagzuur dat nodig is om het voedsel dat we eten te verteren. Bij de meeste mensen worden deze speciale cellen op de juiste momenten aan- of uitgezet en bewaren zo een natuurlijke balans in de maag. Bij anderen kunnen te veel cellen zuur produceren wat brandend maagzuur kan veroorzaken. Losecosan reguleert deze werking van de cellen in de maagwand gedurende 24 uur, zodat er genoeg, maar niet te veel maagzuur wordt geproduceerd. Er komt dan geen overtollig maagzuur in de maag of slokdarm terecht.Losecosan werkt op basis van 20mg omeprazol. De werkzame stof zit in gepatenteerde MUPS-tabletten, die ontwikkeld zijn om makkelijk opgenomen te worden in je lichaam en eenvoudig zijn door te slikken. Eventueel in een glas water, maar ze mogen ook opgelost worden in niet-bruisend water of vruchtensap.Losecosan kan gebruikt worden door zwangere vrouwen, ook tijdens de borstvoeding. Overleg wel altijd met een arts of verloskundige.

  • De werkzame stof van Losecosan is 20 mg omeprazol
  • Unieke, gepatenteerde MUPS® tablet die snelle opname van de werkzame stof mogelijk maakt
  • Makkelijk door te slikken met water, kan ook opgelost worden in niet-bruisend water of vruchtensap


Over het merk

Losecosan is speciaal ontwikkeld voor terugkerend brandend maagzuur en werkt tot wel 24 uur door de overtollige maagzuurproductie bij de bron te remmen.

Ingrediënten

Bevat 20 mg omeprazol per MUPS® tablet. De andere bestanddelen zijn microkristallijne cellulose (E460); glycerylmonostearaat (E471); hydroxypropylcellulose (E463); hydroxypropylmethylcellulose (E464); magnesiumstearaat (E470S); copolymeer van methacrylaat; suikerballetjes (sucrose en maiszetmeel); parafine; macrogol (polyethyleen glycol); polysorbaat (E433); polyvinylpyrrolidon; natriumhydroxide; natriumstearylfumaraat; talk; trietylcitraat (E1505); ijzeroxide (E 172) en titaniumdioxide (E 171).

Dosering

Volwassenen van 18 jaar en ouder: neem 1 tablet per 24 uur.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder uw arts te raadplegen. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor omeprazol, benzimidazol derivaten of voor één van de andere bestanddelen. Niet gelijktijdig gebruiken met nelfinavir.

Let op

Bevat 20 mg omeprazol per MUPS® tablet. MUPS® wil zeggen dat de tablet uiteenvalt in duizend microdeeltjes, waardoor de werkzame stof snel wordt opgenomen door het lichaam.

Gebruiksinstructies

1 tablet per 24 uur

Bewaaradvies

Bewaren beneden 25°C

Gezondheidsclaims

Losecosan 20 mg bij brandend maagzuur en zure oprispingen. Remt de maagzuurproductie gedurende 24 uur.

EAN(s): 8713091026737

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
864674
EAN-code
8713091026737
Merk
Losecosan
Inhoud
14stuks
Ingrediënten
Stof: omeprazol - Hoeveelheid: 20 mg
Gebruik / dosering
in geheel doorslikken met water, niet op kauwen of fijnmaken en niet i.c.m. voedsel; soms verbetering merkbaar na 2-3 dagen
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Allergisch voor de stoffen in dit middel of andere geneesmiddelen die protonpomremmers bevatten. Gebruik geneesmiddel met nelfinavir.
Geschikt vanaf
Vanaf 18 jaar
KOAG/KAG Toelatingsnummer
80-0621-9040
RVG registratienummer
25213
GPC
10000863
Aanbevolen dosering
1
Maximale dosering
1
Gebruiksadvies
in geheel doorslikken met water, niet op kauwen of fijnmaken en niet i.c.m. voedsel; soms verbetering merkbaar na 2-3 dagen
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Niet langdurig gebruiken zonder overleg met een arts. Onverwacht gewichtsverlies, slikproblemen, maagpijn of spijsverteringsproblemen, opgeven voedsel of bloed, zwarte ontlasting, veel of langdurig diarree, onder behandeling arts maag of leverklachten, ouder dan 55 jaar met nieuwe of gewijzigde klachten. Niet ter voorkoming van klachten. Niet i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen. Intolerantie bepaalde suikers. Kan duizeligheid en problemen zicht veroorzaken. Bijgeen verbetering klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg arts.
Toedingingsvorm
tablet
Gebruiksindicatie
1
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruik tijdens borstvoeding
Nee.
Gebruiksbeperking
Onverwacht gewichtsverlies, slikproblemen, maagpijn of spijsverteringsproblemen, opgeven voedsel of bloed, zwarte ontlasting, veel of langdurig diarree, onder behandeling arts maag of leverklachten, ouder dan 55 jaar met nieuwe of gewijzigde klachten. Niet ter voorkoming van klachten. Niet i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen. Intolerantie bepaalde suikers. Kan duizeligheid en problemen zicht veroorzaken. Bijgeen verbetering klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg arts.
Huisarts bezoeken
Als het gaat om kinderen met maagklachten pijn in de bovenbuik. Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de armen, kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Toepassen bij
Bij brandend maagzuur en zure oprispingen
Werkzame stof
Stof: omeprazol - Hoeveelheid: 20 mg
Contra-indicaties
Allergisch voor de stoffen in dit middel of andere geneesmiddelen die protonpomremmers bevatten. Gebruik geneesmiddel met nelfinavir.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95