Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Iberolax Macrogol 10gr

Productomschrijving

IberoLax is een laxeermiddel dat de stoelgang op natuurlijke wijze weer op gang brengt, zonder plotselinge aandrang of kramp. Het gebruikt het water in de lichaam, om de stoelgang te verzachten en weer op gang te brengen. Daardoor kun je weer gewoon, rustig naar de wc gaan, maar ook zonder problemen je gebruikelijke activiteiten ondernemen, zonder dat je overvallen wordt door plotselinge aandrang.Je kunt IberoLax gebruiken bij obstipatie (ook wel constipatie of verstopping genoemd) van de darmen en af en toe optredende onregelmatige stoelgang. IberoLax verlicht deze klachten effectief, mild en op natuurlijke wijze. IberoLax helpt de darmen om water vast te houden, dit maakt je poep wat zachter en vergemakkelijkt je stoelgang en verkleint op die manier de kans op aambeien. Je stoelgang komt vanzelf op gang, zodat je niet meer verstopt zit.IberoLax is ook geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen vanaf 6 maanden. Bij kinderen ouder dan 11 jaar (boven de 20kg) starten met 1-3 sachets per dag, gedurende een paar dagen. Voor kinderen van 2 tot 11 jaar (12 tot 20kg) starten met 1-2 sachets per dag, gedurende een paar dagen. Voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar (tot 12kg) starten met 1 sachet per dag, gedurende een paar dagen. Ook bij langdurig gebruik blijft IberoLax effectief. Bij lange dan 2 weken gebruik, raadpleeg je (huis)arts. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

  • *Zonder krampen, buikpijn of plotselinge aandrang.
  • Werkt met het water in je lichaam om je stoelgang te verzachten.
  • De ontlasting komt na 1 tot 2 dagen op natuurlijke wijze op gang.
  • Ook te gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden.


Over het merk

Het medisch hulpmiddel IberoLax® is een laxeermiddel dat de stoelgang op natuurlijke wijze verzacht. Iberolax werkt met het water in je lichaam om je stoelgang te verzachten. Zonder krampen, buikpijn en plotselinge aandrang. IberoLax is met name geschikt bij obstipatie, constipatie, verstopping en af en toe optredende onregelmatige stoelgang. IberoLax verlicht deze klachten effectief, mild en op natuurlijke wijze.

Ingrediënten

De werkzame stoffen in dit middel zijn: macrogol 3350 (13;125 g); natriumchloride (0;3507 g); natriumwaterstofcarbonaat (0;1785 g) en kaliumchloride (0;0466 g). De andere stoffen in dit middel zijn colloïdaal watervrij silicium; sacharinenatrium; sinaasappelaroma (bevat smaakstoffen en -preparaten; maltodextrine; acaciagom (E 414); alfa-tocoferol (E 307)) en citroen-limoenaroma (bevat natuurlijke citroenolie; ; poeder met natuurlijke citroensmaak; poeder met limoensmaak; maltodextrine; mannitol (E 421); gluconolacton (E 575); sorbitol (E420); acaciagom (E 414); colloïdaal watervrij silicium (E 551)).

Dosering

Kinderen ouder dan 11 jaar en volwassenen (of met een gewicht van meer dan 20 kg): 1 tot 3 sachets (10 g per sachet) per dag.;Kinderen jonger dan 11 jaar: zie gebruiksaanwijzing.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Gebruik het product bij kinderen uitsluitend na overleg met een arts. Meer dan 3 sachets per dag zijn normaal gesproken niet nodig. Gebruik Iberolax niet bij darmstenose, darmperforatie en inflammatoire darmziekten (bijvoorbeeld de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa). Niet gebruiken bij darmobstructie. Raadpleeg bij vragen en bij gebruik van langer dan twee weken een arts.

Let op

Bevat 10 g macrogol 3350 per sachet.

Gebruiksinstructies

Een dosis van dit middel is 1 sachet opgelost in een glas water van 125 ml. Neem één tot drie maal daags 1 sachet afhankelijk van de ernst van de obstipatie.

Bewaaradvies

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos en het sachet na “Niet te gebruiken na:” of “Exp.:”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Bewaren beneden 25ºC. Opgeloste macrogol drank kan afgedekt in de koelkast (2-8°C) bewaard worden en moet binnen 24 uur gebruikt worden. Gooi drank die niet binnen 24 uur gebruikt is weg. Gebruik dit geneesmiddel niet als u ziet dat een van de sachets beschadigd is.

Gezondheidsclaims

Iberolax verlicht obstipatie effectief, mild* en op natuurlijke wijze (*zonder krampen, buikpijn en plotselinge aandrang).

EAN(s): 4057598008860

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
846822
EAN-code
4057598008860
Merk
Iberolax
Inhoud
20sach
KOAG/KAG Toelatingsnummer
80-0621-9040

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95
Bekijk meer van