Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Grecian 2000 Lotion

Productomschrijving

Eenvoudig het grijzingsproces terugdraaien Gebruik bij lang haar 2 verpakkingen haarverf!

Grijze haren laten u er vaak ouder uitzien dan u bent. U voelt zich er wellicht ook ouder door, dat hoeft nu niet meer!
Met Grecian 2000 ontdekt u, zoals miljoenen mannen en vrouwen in de wereld, hoe eenvoudig het is het grijzingsproces terug te draaien en er zo jong uit te zien als u zich voelt! Uw eigen vertrouwde haarkleur terug?
Geen kunst met Grecian 2000

Grijze haren doen ouder lijken. Wie van grijze haren af wil, zal zijn toevlucht nemen tot de haarkleuring. Veel producten werken echter te sterk en geven een onnatuurlijk resultaat. Grecian 2000 is allesbehalve een gewoon haarkleurmiddel. Het is een heldere vloeistof die als een lotion op het haar gebracht wordt.
Het succes van Grecian zit hem in de uitgekiende formule. In combinatie met de natuurlijke samenstelling van uw haar zorgt Grecian 2000 ervoor dat uw oorspronkelijke haarkleur weer terug komt.
Met Grecian 2000 krijgt u niet alleen op een zachte, puur natuur verantwoorde manier uw eigen haarkleur terug, het middel bevat ook nog eens conditioners om uw haar beter in model te houden.
Grijze haren laten u er vaak ouder uitzien dan u bent. U voelt zich er wellicht ook ouder door, dat hoeft nu niet meer!
Met Grecian 2000 ontdekt u, zoals miljoenen mannen en vrouwen in de wereld, hoe eenvoudig het is het grijzingsproces terug te draaien en er zo jong uit te zien als u zich voelt.

Wat is de precieze oorzaak, waardoor haren grijs worden?
De haarproteïnen bevatten pigment, een substantie die de natuurlijke haarkleur bepaalt. Zowel blonde als donkere haren bevatten pigment: het verschil in haarkleur vindt zijn oorsprong in de hoeveelheid pigment dat het haar bevat. Zo heeft donker haar meer pigment dan lichtgekleurd haar. Bij de meeste mensen daalt het pigmentgehalte met het ouder worden. Dit heeft als gevolg dat de haren grijs worden. Wanneer ze helemaal geen pigment meer bevatten worden de haren wit.
Hoe Grecian 2000 het grijzingsproces terugdraait.
Grecian 2000 werkt in op de natuurlijke bestanddelen van het haar, daar waar pigment ontbreekt en zorgt voor aanmaak van pigment. Met iedere behandeling groeit het kleurstofgehalte en wordt het grijzingsproces als het ware omgekeerd. De haren zien er volkomen natuurlijk uit. Net zoals met het pigment, werkt Grecian 2000 in op de haarproteïnen en geeft een jeugdige, natuurlijke haarkleur terug. Geleidelijk, discreet en onopvallend. Ook voor uw omgeving. Grecian 2000 is zo eenvoudig te gebruiken en geschikt voor iedere haarkleur.
Dosering:
Grecian 2000 is een haarvriendelijke, kleurloze vloeistof die u gedurende enkele weken dagelijks gebruikt als een haarlotion, totdat u de gewenste haarkleur bereikt heeft. U kunt Grecian 2000 ook voor een kortere periode gebruiken, indien u een tussenkleur wenst. Daarna zijn enkele behandelingen per week voldoende om de kleur te behouden.
Samenstelling:
Water, Purified propylene glykol, Alcohol ethyl denatured, Lead acetate, Sulfur, Precipitated fragance, Pluronic P-85
Verpakkingsvorm:
Flacon à 125 ml.
Waarschuwing:
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
Ieder contact met de oog vermijden.
Handen wassen na het gebruik.
Niet gebruiken voor het kleuren van wimpers, wenkbrauwen of snor.
In geval van irritatie, de behandeling onmiddellijk stoppen.
Uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik.
Niet gebruiken wanneer de hoofdhuid snij- of schaafwonden vertoont.
Advies:
1. Gebruik nooit wattenbolletjes om Grecian 2000 aan te brengen. Zij absorberen namelijk bepaalde werkzame bestanddelen, zodat het kleuringsproces wordt afgeremd.
2. Let er speciaal op Grecian 2000 niet weg te spoelen wanneer u uw gezicht wast. Indien u vochtinbrengende of reinigende crémes of melk gebruikt, kom er dan liefst niet mee aan uw haar. Ze brengen een laagje op het haar aan dat verdere kleuring verhindert.
3. U hoeft geen handschoenen te dragen om Grecian 2000 toe te passen. Maar u doet er wel goed aan geen sieraden te dragen.
4. Tijdens het eerste stadium van de dagelijkse toepassingen zal een watergolf wellicht minder goed houden. Wees echter niet ontmoedigd, wanneer u eenmaal de gewenste haarkleur gekregen hebt, kunt u Grecian 2000 gewoon aanbrengen bij uw gebruikelijke kapbeurt.
5. Grecian 2000 is ook goed te gebruiken als u uw haar reeds heeft geverfd. U kunt gerust overschakelen van een ander product op Grecian 2000 en andersom.
Gebruiksaanwijzing:
Indien u Grecian 2000 voor het eerst gebruikt, volg dan de hiernavolgende instructies voor de "Eerste behandeling" zorgvuldig op. Indien u Grecian 2000 al gebruikt heeft en u de gewenste haarkleur bereikt heeft volg dan de aanwijzingen in paragraaf "Kleurbehoud". Indien u momenteel een ander haarkleurmiddel gebruikt dan Grecian 2000 volg dan de speciale instructies op onder de rubriek "Eerste behandeling".
Lees deze aanwijzingen eerst zorgvuldig door alvorens de eerste behandeling met Grecian 2000 toe te passen.
Eerste behandeling:
1. Voor een optimaal resultaat is het aanbevolen enkele druppels Grecian 2000 's ochtends aan te brengen; als dat niet mogelijk is, in ieder geval enkele uren voor het slapen gaan.
2. Voor de eerste behandeling: geef uw haren eerst een shampoobeurt, spoel en droog ze zorgvuldig. Doe ringen en andere sieraden af om eventuele beschadiging te vermijden.
3. Belangrijk: de fles krachtig schudden voor ieder gebruik.
Breng enkele druppels Grecian 2000 rechtstreeks op het haar aan. Met de vingertoppen het product inwrijven, zodat het haar gelijkmatig bevochtigd wordt. Grecian 2000 alleen aanbrengen op de plaatsen waar u de grijze haren kwijt wil. U kunt plaatsen (bv. de slapen) grijs laten, als u dit wenst. Grecian 2000 waarborgt een geleidelijke overgang, zonder abrupte kleurwisselingen. (Zorgvuldig aanbrengen om vlekken te vermijden. Alhoewel Grecian 2000 een kleurloze vloeistof is, maakt het vlekken. Druppels op de huid, kraag of handdoek e.d. onmiddellijk verwijderen met water en zeep).
4. Het haar normaal kammen. Na de behandeling de handen grondig wassen.
5. Grecian 2000 iedere dag aanbrengen tot u de gewenste haarkleur heeft. De behandeling duurt doorgaans drie tot vijf weken, alhoewel dit varieert van persoon tot persoon.
6. Gedurende de periode dat u Grecian dagelijks gebruikt het haar niet meer dan 2 maal per week wassen. Het verdient aanbeveling een milde shampoo te gebruiken (voor gekleurd haar bv.) en telkens slechts één wasbeurt te geven. Na de shampoobeurt het haar zorgvuldig drogen en Grecian 2000 aanbrengen. Wanneer u eenmaal de gewenste haarkleur bereikt heeft, kunt u het haar weer veelvuldiger wassen. Een zachte shampoo blijft aanbevelenswaardig. Tijdens de eerste behandelingsperiode van Grecian 2000 kan zich bij het wassen van het haar een licht kleurverlies voordoen. (De kleur wordt evenwel na enkele toepassingen hersteld). Dit kleurverlies is niet ongewoon en zal afnemen naarmate u het product langer gebruikt. Gedurende deze zelfde tijd kan het product ook licht afgeven (op kraag, hoofdkussen e.d.). Deze vlekken zo mogelijk onmiddellijk met water en zeep verwijderen.
7. Als u normaal een haarlotion gebruikt verdient het aanbeveling hiervan af te zien tijdens de periode van het kleuringsproces, aangezien sommige haarmiddelen het kleuren kunnen verhinderen.
8. Zodra u de gewenste, natuurlijke haarkleur heeft, de dagelijkse behandeling onderbreken en verder gaan met de onderhoudsbehandeling zoals beschreven in de paragraaf "Kleurbehoud".
Speciale richtlijnen indien u reeds een ander haarkleurmiddel gebruikt heeft:
Grecian 2000 rechtstreeks en uitsluitend op de niet gekleurde haarwortels aanbrengen, zodat deze gelijkmatig bevochtigd worden tot aan de scheidingslijn. Daarna het haar doorkammen. Na iedere behandeling de handen grondig wassen. Verder de richtlijnen volgen onder de rubriek "Eerste behandeling".
Kleurbehoud:
1. Wanneer u de haren één shampoobeurt per week of minder geeft is het aanbevolen Grecian 2000 één maal na het wassen aan te brengen op de zorgvuldig gedroogde haren, en een tweede maal in de loop van de week. Voor deze tweede behandeling is het niet nodig de haren eerst te wassen.
2. Indien u gewend bent uw haar meer dan twee maal per week te wassen dan zult u misschien vast stellen dat Grecian 2000 na iedere wasbeurt aangebracht moet worden.
3. Gebruik liefst een zachte shampoo (babyshampoo of een speciale shampoo voor gekleurd haar).
4. Voor een optimaal resultaat is het aanbevolen Grecian 2000 's morgens aan te brengen, of tenminste enkele uren voor het slapengaan.
5. Belangrijk: de fles krachtig schudden voor ieder gebruik. Ringen en juwelen afdoen tegen beschadiging. Grecian 2000 rechtstreeks op het haar aanbrengen. Met de vingertoppen het product inwrijven zodat het haar gelijkmatig bevochtigd wordt. Zorgvuldig aanbrengen om vlekken te vermijden. Alhoewel Grecian 2000 een kleurloze vloeistof is, maakt het vlekken. Druppels op de huid, kraag of handdoek onmiddellijk verwijderen met water en zeep.
6. Indien u op een bepaald ogenblik de indruk heeft dat het haar donkerder is dan u wenst, dan dient u de behandeling te spreiden.
7. Wanneer u, integendeel vindt dat het haar lichter wordt dan u wenst, dan kunt u de behandeling veelvuldiger toepassen en concentreren op de haarlokken die het lichtst zijn - normalerwijze de haaraangroei.
Speciale richtlijnen voor gepermanent haar:
Grecian 2000 mag niet aangebracht worden op haar dat de laatste 3 à 4 weken gepermanent is. Grecian 2000 bij voorkeur ook niet gebruiken indien u de bedoeling heeft binnenkort een permanent te nemen. De chemische bestanddelen van de gebruikte producten zouden de werking van Grecian 2000 volledig kunnen verhinderen. Indien u Grecian 2000 gebruikt en u bent van plan een permanent te nemen, schrijft u dan in ieder geval naar Tendem BV in Zwolle, zodat zij u gratis het neutraliseermiddel kunnen zenden, dat geen peroxide bevat. De neutraliserende hydrogeen-piroxide producten die veelal bij kappers gebruikt worden, of bij u thuis verwijderen de kleurpigmenten van Grecian 2000. Dit is niet het geval met de speciale Grecian neutralisator.
Waarschuwing:
Uitsluitend uitwendig gebruik.
Niet aanbrengen wanneer de hoofdhuid geïrriteerd of verwond is.
Bij allergische huidreacties de behandeling onmiddelijk stopzetten.
Buiten bereik van kinderen houden.
Niet in aanraking brengen met de ogen.
Niet gebruiken voor het kleuren van wimpers, wenkbrauwen, snorren of andere lichaamsdelen.
Onze haren bestaan overwegend uit proteïne. Deze stof bevat melanine, een substantie die de natuurlijke haarkleur bepaalt. Het verschil in haarkleur ligt in de hoeveelheden kleurpigment dat ons haar bevat. Met het verstrijken van de jaren daalt het melaninegehalte in het haar, waardoor het grijs wordt.
Om de natuurlijke haarkleur te behouden, is een dagelijkse behandeling met Grecian 2000 de moeite waard. Met iedere behandeling groeit het kleurstofgehalte aan en wordt het vergrijzingsproces als het ware omgekeerd. Op deze wijze kunt u dus zelf het kleuringsproces controleren en beslissen wanneer de gewenste kleur is bereikt.

Wat is de precieze oorzaak van grijzend haar?
De haren bestaan overwegend uit proteïnen. Deze proteïnen bevatten melanine, een substantie die de natuurlijke haarkleur bepaalt. Zowel blonde als donkere haren bevatten melanine: het verschil in haarkleur vindt zijn oorsprong in de hoeveelheden kleurpigment die het haar bevat. Zo heeft donker haar meer melanine dan lichtgekleurd haar. Met de tijd kan het melaninegehalte dusdanig dalen dat de haren gaan grijzen.
Hoe brengt Grecian 2000 een omwenteling te weeg in het grijzingsproces?
Grecian 2000 werkt in op de natuurlijke bestanddelen van het haar, daar waar de melanine ontbreekt en zorgt voor nieuwe aanmaak van pigment. Met iedere behandeling groeit het kleurstofgehalte aan en wordt het vergrijzingsproces als het ware omgekeerd.
Zal het haar er natuurlijk uitzien na een behandeling met Grecian 2000?
Ja, volkomen natuurlijk. Normaal gesproken zorgt de oorspronkelijke melanineproteïnen-verhouding voor de natuurlijke haarkleur. Hetzelfde resultaat wordt bereikt met Grecian 2000 dat zich met de haarproteïnen verenigt.
Hoe kan éénzelfde kleurloze vloeistof op alle haarkleuren inwerken?
De natuurlijke haarkleur -ongeacht zwart, bruin of blond- wordt bepaald door het pigmentgehalte van het haar. Grecian 2000 reageert precies volgens hetzelfde principe, d.w.z. dat Grecian 2000 minder vaak aangebracht moet worden op licht haar dan op donker haar. Met Grecian 2000 controleert u zelf het kleuringsproces en beslist u wanneer de gewenste kleur bereikt is.
Is Grecian 2000 makkelijk te gebruiken?
Grecian 2000 vergt geen secuur mengen, geen geknoei, geen omslachtige bereiding. Grecian 2000 is een kleurloze haarvriendelijke vloeistof die even makkelijk te gebruiken is als een gewone haarlotion. Het enige wat u te doen heeft is Grecian 2000 op de haren aanbrengen. Eerst dagelijks, tot u de gewenste kleur heeft. Dit duurt meestal enkele weken. Nadien gebruikt u Grecian 2000 enkele malen per week, om de natuurlijke haarkleur te behouden.
Werkt Grecian 2000 onmiddellijk?
Ja en nee. Alhoewel het kleuringsproces onmiddellijk intreedt komt de natuurlijke haarkleur zeer langzaam terug en accentueert zich na iedere behandeling. Grecian 2000 werkt zo geleidelijk dat u tijdens de eerste behandeling geen opvallende wijziging zult waarnemen. Uw haar wordt evenwel meteen mooier en gezonder doordat de verzorgende bestanddelen van Grecian 2000 onmiddellijk inwerken.
Is Grecian 2000 schadelijk voor het haar?
Beslist niet. Grecian 2000 bevat immers geen schadelijke chemicaliën die het haar kunnen aantasten. Integendeel, de verzorgende componenten van Grecian 2000 zorgen er voor dat uw haar er gezonder en mooier gaat uitzien dan voorheen.
Kan men enkele grijze haren behouden?
Dit is precies wat heel wat mannen doen. Indien u grijze slapen wenst te behouden bijvoorbeeld, dan brengt u Grecian 2000 niet aan op dit gedeelte van het haar. Heel eenvoudig.
Wat te doen als alleen de slapen grijs zijn en men hier van af wil?
In dit geval brengt u Grecian 2000 alleen op de slapen aan. Daarna kamt u de haren gewoon door om een gelijkmatige overvloeiing te krijgen.
Welke hoeveelheid Grecian 2000 moet voor iedere behandeling gebruikt worden om de gewenste haarkleur te krijgen?
De haren hoeven niet overmatig met Grecian 2000 behandeld te worden. De haren die u weer in de natuurlijke haarkleur wenst, moeten gewoon even bevochtigd worden. Bij het dagelijks aanbrengen van een paar druppels Grecian 2000 zal uw haar geleidelijk en onopvallend een donkerder haarkleur aannemen. Uiteraard is de hoeveelheid Grecian 2000, nodig bij iedere behandeling, in verhouding met de lengte en de structuur van het haar.
Hoelang blijft de haarkleur behouden nadat de behandeling met Grecian stopgezet werd?
Wanneer u de behandeling met Grecian 2000 stopzet, zal de haarkleur geleidelijk afnemen totdat zij nauwelijks meer merkbaar is en u tenslotte uw grijze haren terug heeft.
Beïnvloeden shampoo's en zwemmen de haarkleur?
Ja. Veelvuldig zwemmen of herhaalde shampoobeurten kunnen de kleuring afremmen, vooral bij dagelijks aanbrengen (in de gebruiksaanwijzing bij het product vindt u hierover de precieze gegevens).
Mogen de haren met een haardroger behandeld worden?
De haardroger beïnvloedt de doeltreffendheid van Grecian 2000 niet. De verzorgende componenten beschermen het haar overigens tegen het droog worden.
Hebben de lengte en de structuur van het haar een invloed op het resultaat met Grecian 2000?
Uiteraard. De lengte en structuur van de haren kunnen inderdaad de snelheid van het kleuringsproces beïnvloeden. De poreusheid van het haar is een uiterst belangrijke factor. Hoe poreuzer het haar, hoe sneller het ook zal kleuren, en omgekeerd.
Kunnen ook vrouwen Grecian 2000 gebruiken?
Ja zeker. Grecian 2000 wordt met evenveel succes door vrouwen toegepast.
Mag men Grecian 2000 aanbrengen indien men reeds een ander haarkleurmiddel gebruikt heeft?
Ja, ook dat kan. In dit geval brengt u Grecian 2000 aan op de aangroeiende haren totdat u een gelijkmatige overgang bereikt. (De gebruiksaanwijzing geeft hiervoor precieze instructies).
En op gepermanent haar?
Dit geeft geen probleem. Het komt evenwel voor dat een langere behandeling nodig is om de gewenste haarkleur te bereiken. (Precieze aanwijzingen vindt u in de gebruiksaanwijzing).EAN(s): 5010934003348 / 5010934003379 / 5010934003317

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
619159
EAN-code
5010934003348
Merk
Grecian
EAN-code
5010934003379
EAN-code
5010934003317
Inhoud
125ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95