Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Spierpijn

Spierpijn in je benen, rug of nog erger... Overal? Dan ben je bij Drogisterij.net aan het juiste adres. Verminder je spierpijn met een van de zalven in het assortiment van Drogisterij.net.
Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Kleur
Type
Geschikt vanaf
56 artikelen

Spierpijn

Spierpijn in je benen, rug of nog erger... Overal? Dan ben je bij Drogisterij.net aan het juiste adres. Verminder je spierpijn met een van de zalven in het assortiment van Drogisterij.net. Alle bekende merken zoals: Voltaren,Ice Power,Arkopharma,Mobilat. Voor 22:00 uur besteld, morgen al in huis. Ook geven wij hieronder een aantal tips die helpen spierpijn te verminderen.

Spierpijn kan een gevolg zijn van veel verschillende oorzaak. Vaak is spierpijn wel het resultaat van een intensieve sportprestatie.

Je kan bijvoorbeeld na een intensieve workout of wedstrijd je spieren te veel hebben belast waardoor je nu spierpijn hebt. Een andere oorzaak kan een fysieke baan zijn, waarbij je op een dag te veel hebt moeten tillen. Daarnaast kun je ook door een verkeerde werkhouding spierpijn krijgen.

Er zijn verschillende soorten spiepijn:

Vroege Spierpijn

Vroege spierpijn ervaar je direct na een training. In je lichaam is er een ophoping van afvalstoffen wat de vrije zenuwuiteinden prikkelt. Hierdoor voelen je spieren pijnlijk en stijf aan. De grootste boosdoener is melkzuur.

Tijdens het sporten hopen deze afvalstoffen zich al op. Het is bij deze verzuring van belang dat je niet tot het gaatje gaat en je lichaam respecteert. Anders kan een blessure het gevolg zijn.

Verlate Spierpijn

Verlate spierpijn krijg je pas na 1 of 2 dagen. Bij deze soort spierpijn zijn er kleine scheurtjes in het bidweefsel ontstaan waardoor je pijn ervaart. Uiteindelijk herstellen de gescheurde spiervezels weer en worden deze groter. Soms kan deze pijn wel een week aanhouden.

Spierpijn door een kneuzing of scheuring

Bij deze spierpijn is er sprake van en spier beschadiging. Hierbij is het belangrijk om voldoende rust te nemen zodat de spier goed kan herstellen. Als de pijn aanhoudt dan kun je beter een arts of fysiotherapeut bezoeken.

Als je een blessure hebt opgelopen is het nuttig als je er meteen zalf op smeert. Dit gaat ontstekingen tegen en zorgt ervoor dat je minder lang last hebt van je blessure.

Spierpijn oor een virusinfectie

Een virus kan ervoor zorgen dat je op een of meerdere plekken spierpijn krijgt.

Tips

Om pijnlijke spierpijn te verminderen hebben wij hier wat tips op een rijtje gezet.

Warming Up

Een goede warming up zorgt ervoor dat je spieren rustig warm worden. Dit helpt als de spieren zich ineens moeten omschakelen naar een actieve stand.

Cooling Down

Een cooling down heeft het tegenovergestelde doel van een warming up. Een coolng down zorgt er juist voor dat de spieren afkoelen, waardoor ze weer naar de ruststand kunnen omschakelen.

Af en toe bewegen

Probeer te blijven bewegen zonder te spier te veel te belasten.

Neem een warme douche of een warm bad

Een warm bad of douche helpt spierpijn tegen te gaan. Dit stimuleert de doorbloeding van je spieren.

Massage

Een massage na het sporten zorgt er ook voor een goede doorbloeding van de spieren.

Eet eiwitten

Eiwitten houden je spieren sterk en gezond. Ook helpen ze spieren weer herstellen na het trainen. Eiwitten zitten in voeding als kip, vis of kwark.

Gebruik een zalf tegen spierpijn

Een zalf tegen sperpijn helpt spierpijn te verminderen. Daarnaast remt het ook nog eens ontstekingen. Bij het oplopen van een blessure is dit heel erg onhandig, als ontstekingen erg worden tegen gegaan kan je minder lang last hebben van de blessure.

Je bent al op het juiste adres om je spierpijn te verminderen. Wij hebben verschillende zalven tegen spierpijn in ons assortiment. Als je bij ons voor 22:uur besteld heb je het product de volgende dag al in huis. Ook hebben wij altijd scherpe aanbiedingen. Bestel veilig en vertrouwd op Drogisterij.net.