Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Dulcolax maagsapresistente tabletten 5 mg

Productomschrijving

Indicatie: Moeilijke stoelgang verstopping of obstipatie.
Contraindicatie: Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.
Zwangerschap: Overleg arts
Borstvoeding: Ja
Dosering: 1-2 , afhankelijk leeftijd
Max.dagdosering: 1-2
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies: tablet met glas water innemen, niet kauwen; bij voorkeur voor het slapengaan innemen Gebruiksbeperking: Niet i.c.m. met plaspillen diuretica of bijnierschorshormonen corticosteroden. Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.
Wanneer naar de huisarts: Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken kijk in de bijsluiter. Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting.

Werkzame Stoffen
Stof: bisacodyl - Hoeveelheid: 5 mg


Documenten
Bijsluiter (Klik om te downloaden)

Registratienummer: 3843
Registratiecode: RVG
Leverbaar: Ja

Bron: CBD
GPC: 10000866
Bewaarinstructies: 6- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 25 C.
Houdbaarheid: 56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing: Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken. Niet gebruiken bij zwangerschap, ouderen of een slechte nierfunctie. Niet tegelijk innemen met melk of middelen tegen maagzuur. Per dag minstens 1,5-2 liter water drinken. De tabletten niet kauwen.

Afleverstatus
Code: UAD
Omschrijving: Uitsluitend apotheek of drogist
Toedieningsvorm: maagsapresistente tabletten

Toepassingsgebied
Bij moeilijke stoelgang

EAN(s): 8711642006788 / 8712172864459 / 8712172865609

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
180614
EAN-code
8711642006788
EAN-code
8712172864459
EAN-code
8712172865609
Inhoud
60tabl
Ingrediënten
Stof: bisacodyl - Hoeveelheid: 5 mg
Gebruik / dosering
tablet met glas water innemen, niet kauwen; bij voorkeur voor het slapengaan innemen
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.
RVG registratienummer
03843
GPC
10000866
Aanbevolen dosering
1-2 , afhankelijk leeftijd
Maximale dosering
1-2
Gebruiksadvies
tablet met glas water innemen, niet kauwen; bij voorkeur voor het slapengaan innemen
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 25 C.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken. Niet gebruiken bij zwangerschap, ouderen of een slechte nierfunctie. Niet tegelijk innemen met melk of middelen tegen maagzuur. Per dag minstens 1,5-2 liter water drinken. De tabletten niet kauwen. Niet i.c.m. met plaspillen diuretica of bijnierschorshormonen corticosteroden. Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.
Toedingingsvorm
maagsapresistent
Gebruiksindicatie
1-2 , afhankelijk leeftijd
Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding
Ja
Gebruiksbeperking
Niet i.c.m. met plaspillen diuretica of bijnierschorshormonen corticosteroden. Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.
Huisarts bezoeken
Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken kijk in de bijsluiter. Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting.
Toepassen bij
Bij moeilijke stoelgang
Werkzame stof
Stof: bisacodyl - Hoeveelheid: 5 mg
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 35,- € 4,99
Nederland, besteding vanaf € 35,- Gratis
België, besteding tot € 35,- € 4,99
België, besteding vanaf € 35,- Gratis
Duitsland € 12,99