Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Dulcolax laxeer

Productomschrijving

Indicatie: Moeilijke stoelgang verstopping of obstipatie.
Contraindicatie: Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.
Zwangerschap: Overleg arts
Borstvoeding: Ja
Dosering: 1
Max.dagdosering: 1
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Gebruiksadvies: 2-3 cm diep inbrengen; werking te verwachten binnen /- 20 minuten Gebruiksbeperking: Niet i.c.m. met plaspillen diuretica of bijnierschorshormonen corticosteroden. Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.
Wanneer naar de huisarts: Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken kijk in de bijsluiter. Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting.

Werkzame Stoffen
Stof: bisacodyl - Hoeveelheid: 10 mg


Documenten
Bijsluiter (Klik om te downloaden)

Registratienummer: 3844
Registratiecode: RVG
Leverbaar: Ja

Bron: CBD
GPC: 10000866
Bewaarinstructies: Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 25 C.
Houdbaarheid: Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing: Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken. Niet gebruiken bij zwangerschap, ouderen of een slechte nierfunctie. Niet tegelijk innemen met melk of middelen tegen maagzuur. Per dag minstens 1,5-2 liter water drinken. De tabletten niet kauwen.

Afleverstatus
Code: UAD
Omschrijving: Uitsluitend apotheek of drogist
Toedieningsvorm: zetpil

Toepassingsgebied
Bij moeilijke stoelgang

EAN(s): 8712172864466

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
840521
EAN-code
8712172864466
Merk
Dulcolax
Inhoud
6stuks
Ingrediënten
Stof: bisacodyl - Hoeveelheid: 10 mg
Gebruik / dosering
2-3 cm diep inbrengen; werking te verwachten binnen /- 20 minuten
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.
Geschikt vanaf
Gechikt vanaf 10 jaar
RVG registratienummer
03844
GPC
10000866
Aanbevolen dosering
1
Maximale dosering
1
Gebruiksadvies
2-3 cm diep inbrengen; werking te verwachten binnen /- 20 minuten
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 25 C.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken. Niet gebruiken bij zwangerschap, ouderen of een slechte nierfunctie. Niet tegelijk innemen met melk of middelen tegen maagzuur. Per dag minstens 1,5-2 liter water drinken. De tabletten niet kauwen. Niet i.c.m. met plaspillen diuretica of bijnierschorshormonen corticosteroden. Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.
Toedingingsvorm
zetpil
Gebruiksindicatie
1
Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding
Ja
Gebruiksbeperking
Niet i.c.m. met plaspillen diuretica of bijnierschorshormonen corticosteroden. Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.
Huisarts bezoeken
Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken kijk in de bijsluiter. Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting.
Toepassen bij
Bij moeilijke stoelgang
Werkzame stof
Stof: bisacodyl - Hoeveelheid: 10 mg
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95