Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Canesten Gyno 1 Zachte Capsule

Productomschrijving

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk maar kan wel erg vervelend zijn. Een vaginale schimmelinfectie gaat niet altijd vanzelf over. Canesten Gyno 1-daagse zachte capsule is een effectieve behandeling die de vaginale schimmel grondig bestrijdt met zijn werkzame stof, clotrimazol. Het pakt de vaginale schimmel effectief aan, doodt de schimmel en verlicht zo snel de jeuk en een branderig gevoel. Canesten is al 40 jaar specialist op het gebied van effectieve behandelingen bij schimmelinfecties. Canesten, je voelt je snel weer jezelf.Symptomen en oorzaken Een vaginale schimmelinfectie herken je aan symptomen zoals vaginale jeuk, een branderig gevoel en witte geurloze afscheiding. Een vaginale schimmel ontstaat doordat de schimmels die van nature voorkomen in vaginale flora de overhand krijgen en sneller gaan groeien. De oorzaken hiervoor kunnen o.a. zijn: wassen met zeep, menstruatie of zwangerschap, verminderde weerstand, gebruik van antibiotica of andere medicatie. Een vaginale schimmelinfectie is meestal een candida infectie.Vaginale schimmel of candida infectie behandel je effectief met een inwendige vaginale capsule zoals Canesten Gyno 1-daagse zachte capsule (zonder recept). Breng de zachte capsule makkelijk in ter behandeling van de symptomen. De capsule vormt zich comfortabel naar je lichaam en werkt snel. Bij uitwendige jeuk kun je aanvullend de uitwendige Canesten Gyno créme gebruiken. Ook tijdens je zwangerschap kan je deze zachte capsule in overleg met je arts gebruiken. Gebruik deze dan zonder de applicator. Canesten Gyno zachte capsule is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter.

  • 1-daagse, snelle en effectieve behandeling voor vaginale schimmel
  • Doodt de schimmel en verlicht zo jeuk en een branderig gevoel
  • Behandeling met één zachte capsule voor inwendig gebruik met werkzame bestanddeel clotrimazol
  • Makkelijk in te brengen, vormt zich comfortabel naar het lichaam


Over het merk

Al meer dan 40 jaar is Canesten specialist op het gebied van effectieve oplossingen bij schimmelinfecties in Europa. We helpen vrouwen en mannen met informatie rondom oorzaken, het behandelen en voorkomen van schimmelinfecties. Onze missie is om jou lekker in je vel te laten zitten.

Ingrediënten

De werkzame stof per capsule is 500 mg clotrimazol. Verder Witte zachte paraffine; vloeibare paraffine; gelatine; glycerol; water; titaandioxide (E171); quinoline geel (E104); zonnegeel (E110); sojalecithine; triglyceriden. De andere stoffen in dit middel zijn: witte zachte paraffine; vloeibare paraffine; gelatine; glycerol; water; titaandioxide (E171); chinolinegeel (E104); zonnegeel (E110); sojalecithine; triglyceriden.

Dosering

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in de bijsluiter. De aanbevolen dosering voor vrouwen vanaf 16 jaar is eenmalig één capsule. Breng deze 's avonds vóór het slapen gaan zo diep mogelijk in de vagina in.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Allergie voor een van de ingrediënten, pijn in onderbuik of bij plassen, koorts, onregelmatige bloedingen, zweren of blaren op vagina, lage rugpijn, misselijkheid, diarree, pusvorming

Let op

Bevat 500 mg clotrimazol per capsule voor vaginaal gebruik.

Gebruiksinstructies

1 capsule voor vaginaal gebruik met applicator.

Bewaaradvies

Voor dit geneesmiddel zijn er geen speciale bewaarcondities. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Gezondheidsclaims

Canesten Gyno 1 zachte capsule bij vaginale schimmelinfectie met eventueel jeuk, een branderig gevoel, rode, gezwollen, pijnlijke schaamlippen en een witte, klonterige geurloze afscheiding.

EAN(s): 8713091040030

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
834256
EAN-code
8713091040030
Inhoud
1caps
Ingrediënten
Stof: clotrimazol - Hoeveelheid: 500 mg
Gebruik / dosering
voor het slapen in de vagina inbrengen
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Geschikt vanaf
Vanaf 16 jaar
KOAG/KAG Toelatingsnummer
80-0117-0071
RVG registratienummer
114223
GPC
10000890
Aanbevolen dosering
1
Maximale dosering
1
Gebruiksadvies
voor het slapen in de vagina inbrengen
Bewaaradvies
Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Dit middel kan het rubber van condooms soms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn. Niet gebruiken als u ongesteld bent. Let op: de tabletten/capsules zijn niet om in te nemen, maar om aan te brengen in de vagina. Pijn in onderbuik of bij plassen, koorts, koude rillingen, bloedingen, zweren/blaren in genitale gebied, lage rugpijn, misselijkheid/braken, diarree, pusvorming, sterk ruikende afscheiding. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg arts.
Toedingingsvorm
capsule
Gebruiksindicatie
1
Gebruik tijdens zwangerschap
Ja, mits handmatig ingebracht
Gebruik tijdens borstvoeding
Ja
Gebruiksbeperking
Pijn in onderbuik of bij plassen, koorts, koude rillingen, bloedingen, zweren/blaren in genitale gebied, lage rugpijn, misselijkheid/braken, diarree, pusvorming, sterk ruikende afscheiding. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg arts.
Huisarts bezoeken
Bij klachten vaker dan 3x in het afgelopen jaar. Bij een SOA in het verleden of bij de partner. Bij zwangerschap. Als de klachten verergeren of na 7 dagen niet zijn verdwenen. Als het gaat om een vrouw jonger dan 16 jaar. Bij pijn of ongemak bij het plassen. Bij koorts. Bij abnormale bloedingen. Bij zweren of blaren in het genitale gebied. Bij lage rugpijn,misselijkheid,braken of diarree. Bij pusvorming of sterk geurende afscheiding. Als eerdere behandeling met een vaginaal antischimmelmiddel niet voldoende heeft gewerkt. Als de klachten vooral na de menstruatie optreden.
Toepassen bij
Bij vaginale schimmelinfecties
Werkzame stof
Stof: clotrimazol - Hoeveelheid: 500 mg

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95