Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Canesten Gyno 1, Creme Voor Vaginaal Gebruik 100 mg/g

Productomschrijving

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk en gaat niet altijd vanzelf over. Toch hebben veel vrouwen er last van, niks om je voor te schamen dus. Vaginale schimmel is hetzelfde als vaginale candida. Canesten Gyno 1-daagse crème is een effectieve (inwendige) behandeling van slechts 1 dag en effectief bij vaginale schimmel en vaginale candida. Het pakt de vaginale schimmel aan, doodt de schimmel en verlicht zo snel de vervelende symptomen zoals jeuk en een branderig gevoel dankzij de werkzame stof clotrimazol. Canesten is al 40 jaar specialist op het gebied van effectieve behandelingen bij schimmelinfecties. Canesten, je voelt je snel weer jezelf.Symptomen en oorzaken Een vaginale schimmelinfectie, of ook wel candida infectie, herken je aan symptomen zoals vaginale jeuk, een branderig gevoel en witte geurloze afscheiding. Een vaginale schimmel ontstaat doordat de schimmels die van nature voorkomen in vaginale flora de overhand krijgen en sneller gaan groeien. De oorzaken hiervoor kunnen o.a. zijn: te veel en té grondig wassen met zeep of vaginale douches, menstruatie of zwangerschap, verminderde weerstand, gebruik van antibiotica of andere medicatie. Vaginale schimmel of candida infectie behandel je effectief met een vaginale crème zoals Canesten Gyno 1-daagse crème. Handig, als je liever een crème gebruikt dan een tablet of capsule. Het is zacht voor de vagina en geschikt voor gebruik bij een droog vaginaal milieu. Breng de crème makkelijk inwendig aan met de hygienische voorgevulde applicator ter behandeling van de symptomen. Bij vervelende uitwendige jeuk kun je aanvullend de Canesten Gyno créme uitwendig gebruiken.Ook tijdens je zwangerschap kan je Canesten Gyno crème gebruiken. Doe dit in overleg met je arts en zonder applicator. Canesten Gyno 1-daagse créme is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter.

  • Snelle en effectieve1 daagse behandeling voor vaginale schimmel voor inwendig gebruik
  • Doodt de schimmel en verlicht zo snel jeuk en een branderig gevoel
  • Zacht voor de vagina, makkelijk in te brengen
  • Hygienische voorgevulde applicator


Over het merk

Al meer dan 40 jaar is Canesten specialist op het gebied van effectieve oplossingen bij schimmelinfecties in Europa. We helpen vrouwen en mannen met informatie rondom oorzaken, het behandelen en voorkomen van schimmelinfecties. Onze missie is om jou lekker in je vel te laten zitten.

Ingrediënten

Bevat 100 mg clotrimazol per gram crème. Benzylalcohol; cetostearylalcohol; cetylpalmitaat; isopropyl-myristaat; water; polysorbaat 60; sorbitanstearaat.

Dosering

Inwendig gebruik: 's avonds voor het slapen gaan één applicatorvulling zo diep mogelijk in de vagina inbrengen.;Uitwendig gebruik: breng de crème gedurende ongeveer één week tweemaal per dag dun aan op de aangedane plaatsen.;Voor vrouwen vanaf 16 jaar.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Niet te gebruiken bij overgevoeligheid voor clotrimazol of één van de andere bestanddelen van de crème. Raadpleeg een arts indien de klachten langer dan 7 dagen aanhouden.

Let op

Bevat 100 mg clotrimazol per gram crème.

Gebruiksinstructies

Inwendig gebruik: 's avonds voor het slapen gaan één applicatorvulling zo diep mogelijk in de vagina inbrengen. ;Uitwendig gebruik: breng de crème gedurende ongeveer één week tweemaal per dag dun aan op de aangedane plaatsen.

Bewaaradvies

Bewaar dit geneesmiddel in de originele verpakking in een droge omgeving bij maximaal 25°C. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum.

Gezondheidsclaims

Canesten Gyno 1 Crème bij vaginale schimmelinfectie met eventueel jeuk, een branderig gevoel, rode, gezwollen, pijnlijke schaamlippen en een witte, klonterige, geurloze afscheiding.

EAN(s): 4057598010139

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
20008289
EAN-code
4057598010139
Inhoud
5gram
Ingrediënten
Stof: clotrimazol - Hoeveelheid: 100 mg/g
Gebruik / dosering
Voor het slapengaan zo diep mogelijk in de vagina inbrengen met hulp van bijgeleverde applicator. Het inbrengen van de voorgevulde applicator in de vagina kan het beste plaatsvinden terwijl men op de rug ligt,met iets opgetrokken en gespreide benen. Zie bijsluiter voor exacte instructies.
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Niet gebruiken bij klachten als pijn in de onderbuik of pijn bij het plassen; koorts of koude rillingen; onregelmatige of abnormale bloedingen; zweren of blaren op of rond de geslachtsdelen; lage rugpijn; misselijkheid of braken; diarree; pusvorming en/of sterk ruikende afscheiding.
Geschikt vanaf
Vanaf 16 jaar
KOAG/KAG Toelatingsnummer
80-0117-0071
RVG registratienummer
10972
GPC
10000890
Aanbevolen dosering
1x voorgevulde applicator inbrengen
Maximale dosering
1x
Gebruiksadvies
Voor het slapengaan zo diep mogelijk in de vagina inbrengen met hulp van bijgeleverde applicator. Het inbrengen van de voorgevulde applicator in de vagina kan het beste plaatsvinden terwijl men op de rug ligt,met iets opgetrokken en gespreide benen. Zie bijsluiter voor exacte instructies.
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Dit middel kan het rubber van condooms soms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn. Niet gebruiken als u ongesteld bent. Neem voor gebruik contact met arts bij: 3x in 1 jaar vaginale schimmelinfectie, partner of zelf mogelijke besmet met sekueel overdraagbare aandoening of gehad; bij zwangerschap of vermoden daarvan of jonger bent dan 16 jaar.
Toedingingsvorm
creme
Gebruiksindicatie
1x voorgevulde applicator inbrengen
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking
Neem voor gebruik contact met arts bij: 3x in 1 jaar vaginale schimmelinfectie, partner of zelf mogelijke besmet met sekueel overdraagbare aandoening of gehad; bij zwangerschap of vermoden daarvan of jonger bent dan 16 jaar.
Huisarts bezoeken
Bij klachten vaker dan 3x in het afgelopen jaar. Bij een SOA in het verleden of bij de partner. Bij zwangerschap. Als de klachten verergeren of na 7 dagen niet zijn verdwenen. Als het gaat om een vrouw jonger dan 16 jaar. Bij pijn of ongemak bij het plassen. Bij koorts. Bij abnormale bloedingen. Bij zweren of blaren in het genitale gebied. Bij lage rugpijn,misselijkheid,braken of diarree. Bij pusvorming of sterk geurende afscheiding. Als eerdere behandeling met een vaginaal antischimmelmiddel niet voldoende heeft gewerkt. Als de klachten vooral na de menstruatie optreden.
Toepassen bij
Bij vaginale schimmelinfecties
Werkzame stof
Stof: clotrimazol - Hoeveelheid: 100 mg/g
Contra-indicaties
Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Niet gebruiken bij klachten als pijn in de onderbuik of pijn bij het plassen; koorts of koude rillingen; onregelmatige of abnormale bloedingen; zweren of blaren op of rond de geslachtsdelen; lage rugpijn; misselijkheid of braken; diarree; pusvorming en/of sterk ruikende afscheiding.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 35,- € 4,99
Nederland, besteding vanaf € 35,- Gratis
België, besteding tot € 35,- € 4,99
België, besteding vanaf € 35,- Gratis
Duitsland € 12,99