Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Blog

Geplaatst op 06-10-2020
Anna  -  Blogger

Zorg voor jezelf rondom de zwangerschap!

De zwangerschapsperiode vraagt speciale aandacht

De zwangerschap is een bijzondere periode die speciale aandacht vraagt. Een zwangerschap en borstvoeding vragen veel van het lichaam en spreken de reserves van het lichaam aan. En goede voeding is natuurlijk van belang voor een gezonde ontwikkeling van het ongeboren kindje, maar vergeet ook jezelf niet. Een optimale voedingsconditie komt de kans om zwanger te worden ten goede en draagt bij aan een gezonde zwangerschap. Tijdens de zwangerschap, maar ook voorafgaand aan én na de zwangerschap is een optimale voedingsconditie dan ook belangrijk. Door alle veranderingen kan een verhoogde behoefte aan een aantal voedingsstoffen ontstaan, zoals vitamine D en foliumzuur. Eet daarom gevarieerd, slaap voldoende en vergeet vooral niet te ontspannen.

Alle vitaminen en mineralen voor jezelf én voor je baby

Het advies is om tenminste één maand voor de zwangerschap te beginnen met extra foliumzuurinname van 400 mcg per dag. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei en de normale groei van de foetus tijdens de zwangerschap, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de weerstand tegen stress. Vitamine B6, B12, C, D, koper, selenium en zink ondersteunen jouw weerstand. En vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en ijzer, jodium, koper, mangaan zijn goed voor het energieniveau van de moeder. Voldoende calcium en magnesium zijn van belang voor een normale spierwerking, bijvoorbeeld in de benen. Bij een gezonde ontwikkeling van de baby spelen verschillende nutriënten een rol. Baby’s hebben veel energie en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Calcium is een mineraal dat belangrijk is bij weefselgroei- en ontwikkeling. Het omega 3-vetzuur DHA is van belang voor de ontwikkeling van je baby: DHA draagt bij aan de hersenontwikkeling van de ongeboren baby; indien de moeder 200 mg vetzuur DHA bovenop de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 mg DHA/EPA inneemt. Voor een goede ontwikkeling van de botten en ondersteuning van het immuunsysteem is vitamine D belangrijk. Een gezonde, gevarieerde voeding is de basis. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling zijn op jouw voeding tijdens de zwangerschap.

Prena Fem is een complete multi rondom de zwangerschap

Prena Fem is een complete multivitamine voor vrouwen met een zwangerschapswens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Prena Fem bevat vitamine D, vitamine E en 800 mcg foliumzuur (Metafolin®), en 400 mg van het omega 3-vetzuur DHA (uit visolie). En het bevat vitamine B6, B12, C, D, koper, selenium en zink ter ondersteuning van jouw weerstand. En vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en ijzer, jodium, koper, mangaan die het energieniveau van de moeder ondersteunen.

Magnesium voor soepele spieren tijdens de zwangerschap

Magnesium draagt bij aan een normale spierwerking en het behoud van soepele spieren, ook tijdens de zwangerschap. Bovendien bevordert magnesium de energiestofwisseling en helpt het bij vermoeidheid. Voor het behoud van de spierwerking, bijvoorbeeld in de benen, is het belangrijk dat je de hoeveelheid magnesium in je lichaam op peil houdt. Gezonde en gevarieerde voeding vormt hiervoor de basis. Magnesium komt zeer verspreid in de voeding voor, met name in groene groenten zoals peulvruchten, fruit, noten, granen en zuivel. Uit onderzoek van het RIVM naar de eetgewoonten van NL blijkt dat minder dan 15% van de volwassenen elke dag voldoende groente eet. Het gebruik van een magnesiumsupplement als aanvulling op de voeding kan dus voor een groep mensen wenselijk zijn. Daarnaast kunnen mensen in sommige situaties een hogere magnesiumbehoefte hebben, zoals bij intensief sporten en bij het gebruik van bepaalde medicatie. Naast een multi, een voedingssupplement met zowel vitaminen als mineralen, kan een magnesiumsupplement als aanvulling op de voeding worden gebruikt.

Magnesium-400 is geschikt voor zwangeren en tijdens borstvoeding

Een magnesium suppplement kan met een gerust gevoel tijdens de zwangerschap gebruikt worden als aanvulling op de voeding en naast een multivitamine als Prena Fem. Orthica heeft Magnesium-400, een hoge dosering van 400 mg elementair magnesium gecombineerd met calcium, wat een rol speelt bij het behouden van soepele en sterke spieren, en selenium & zink die mede zorgen voor een goede weerstand.

Persoonlijke probiotica vanaf het begin van de zwangerschap

Orthica biedt verschillende probiotica met zorgvuldig geselecteerde bacteriemixen. De probiotica bevatten verschillende bacteriestammen. Orthica maakt met behulp van een tijdlijn voor jou inzichtelijk welk probioticum wanneer kan worden ingenomen. Voor de aanstaande moeder, vanaf het begin van de zwangerschap, maar ook tijdens de borstvoeding, is Orthiflor Fem geschikt. Orthiflor Fem is probiotica voor de vrouw, met 5 miljard levensvatbare bacteriën uit 4 verschillende bacteriestammen: Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum en Bifidobacterium lactis. Orthiflor Fem kan de laatste 6 weken van de zwangerschap samen met Orthiflor Start gebruikt worden. Vanaf de geboorte kan je je baby zelf Orthiflor Start gaan geven. Orthiflor Start is probiotica speciaal voor moeder en baby (zuigelingen), met Ecologic Panda voor de allerkleinsten. Ecologic Panda is een zorgvuldig geselecteerde bacteriemix met 3 miljard levensvatbare bacteriën en 3 bacteriestammen (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis en Lactococcus lactis), die rechtsdraaiend melkzuur produceren en speciaal samengesteld zijn voor zuigelingen. Orthica is hierin jouw betrouwbare partner: we hebben al meer dan 30 jaar ervaring met probiotica. Gebruikers kiezen niet alleen voor Orthica vanwege de goede kwaliteit, maar ook omdat binnen het uitgebreide assortiment voor iedereen een passend probioticum te vinden is.

Luister naar je eigen lichaam

Tot slot, misschien wel het allerbelangrijkste: vergeet niet te genieten van de hele periode rondom de zwangerschap en borstvoeding, ook als het even wat zwaarder is. Jij weet als enige wat goed is voor jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid, dus luister naar je lichaam, probeer als het kan je rust te pakken en geniet van je (aanstaande) kindje.

KOAG KAG.*: 431-0920-4063