Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Betadine jodium zalf tube

Productomschrijving

Indicatie: Desinfectie van snij-, brand- en schaafwonden.
Contraindicatie: Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Bij een verhoogde werking van de schildklier hyperthyreodie of een andere schildklierafwijking dit middel niet gebruiken op grote huidoppervlakken.
Zwangerschap: Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding: Mogelijk, zie bijsluiter
Dosering: op aangedane huid
Max.dagdosering: 1x
Gebruiksadvies: dun op de wond aanbrengen evt. afdekken met verband,werkt zolang bruine kleur zichtbaar Gebruiksbeperking: Overleg voor gebruik met arts bij schildklierafwijkingen, pasgeborenen en jonge kinderen, huidirritatie. Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. Licht ontvlambaar, niet bij open vuur. Niet i.c.m. andere wondbehandelingmiddelen, kwik, zilver, waterstofperoxide en taurolidine. Uitsluitend uitwendig gebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Wanneer naar de huisarts: Bij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na n week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is.Bij brandwonden: groter dan hand van persoon die zich heeft verbrand; in het gezicht, op handen of voeten; bij een baby of kleuter.

Werkzame Stoffen
Stof: povidonjood - Hoeveelheid: 100 mg/g


Documenten
Bijsluiter (Klik om te downloaden)

Registratienummer: 1330
Registratiecode: RVG
Leverbaar: Ja

Bron: CBD
GPC: 10000885
Bewaarinstructies: Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking.
Verwijder: Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheid: Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing: Bij een schildklieraandoening niet gebruiken op grote huidoppervlakten. Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Bij pasgeborenen en kinderen alleen gebruiken als het echt nodig is, en op zo klein mogelijk huidopervlak.

Afleverstatus
Code: UAD
Omschrijving: Uitsluitend apotheek of drogist
Toedieningsvorm: zalf

Toepassingsgebied
Desinfectie bij snij-, schaaf- en brandwonden

EAN(s): 8712207037810

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
623687
EAN-code
8712207037810
Merk
Betadine
Inhoud
30gram
Ingrediënten
Stof: povidonjood - Hoeveelheid: 100 mg/g
Gebruik / dosering
dun op de wond aanbrengen evt. afdekken met verband,werkt zolang bruine kleur zichtbaar
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Bij een verhoogde werking van de schildklier hyperthyreodie of een andere schildklierafwijking dit middel niet gebruiken op grote huidoppervlakken.
RVG registratienummer
01330
GPC
10000885
Aanbevolen dosering
op aangedane huid
Maximale dosering
1x
Gebruiksadvies
dun op de wond aanbrengen evt. afdekken met verband,werkt zolang bruine kleur zichtbaar
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Bijwerkingen en waarschuwingen
Bij een schildklieraandoening niet gebruiken op grote huidoppervlakten. Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Bij pasgeborenen en kinderen alleen gebruiken als het echt nodig is, en op zo klein mogelijk huidopervlak. Overleg voor gebruik met arts bij schildklierafwijkingen, pasgeborenen en jonge kinderen, huidirritatie. Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. Licht ontvlambaar, niet bij open vuur. Niet i.c.m. andere wondbehandelingmiddelen, kwik, zilver, waterstofperoxide en taurolidine. Uitsluitend uitwendig gebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
zalf
Gebruiksindicatie
op aangedane huid
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking
Overleg voor gebruik met arts bij schildklierafwijkingen, pasgeborenen en jonge kinderen, huidirritatie. Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. Licht ontvlambaar, niet bij open vuur. Niet i.c.m. andere wondbehandelingmiddelen, kwik, zilver, waterstofperoxide en taurolidine. Uitsluitend uitwendig gebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Bij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na n week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is.Bij brandwonden: groter dan hand van persoon die zich heeft verbrand; in het gezicht, op handen of voeten; bij een baby of kleuter.
Toepassen bij
Desinfectie bij snij-, schaaf- en brandwonden
Werkzame stof
Stof: povidonjood - Hoeveelheid: 100 mg/g
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Bij een verhoogde werking van de schildklier hyperthyreodie of een andere schildklierafwijking dit middel niet gebruiken op grote huidoppervlakken.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Eén van onze online drogisten helpt je graag verder!

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 50,- € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 50,- Gratis
België, besteding tot € 50,- € 5,95
België, besteding vanaf € 50,- Gratis
Duitsland € 5,95