Skip to content
Al 20 jaar dé online drogist van Nederland!

Benzac Gel 50mg/ml benzoylperoxide (40g)

Productomschrijving

Benzac Gel bij jeugdpuistjes 50 mg/ml gel 40g
Een snelle, effectieve behandeling tegen puistjes – binnen 14 dagen zijn puistjes zichtbaar verminderd.

Productbeschrijving
• Doodt acne bacteriën
• Vermindert de roodheid en zwelling van puistjes
• Maakt verstopte poriën vrij
• Remt de aanmaak van overtollig talg
• Werkt op puistjes en mee-eters
• Is vegan en bevat geen parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen

Benzac Gel bij Jeugdpuistjes is een effectieve en snelle behandeling tegen puistjes en mee-eters. Deze effectieve behandeling is mogelijk dankzij de actieve stof benzoylperoxide. De puistjes worden bij de bron aangepakt doordat de bacteriën die jeugdpuistjes veroorzaken worden gedood. Het maakt verstopte poriën vrij, vermindert de roodheid en zwelling van puistjes en de gel remt overtollig talg. Binnen 14 dagen zijn puistjes zichtbaar verminderd.

Benzac 50 mg/ml is een geneesmiddel (benzoylperoxide). Lees voor gebruik de bijsluiter. RVG 09665

Zo werkt het
Acne ontstaat wanneer talg in grote hoeveelheden wordt geproduceerd. Door het overmatige talg raken de poriën van je huid verstopt, waardoor de bacteriën die van nature in je huid zitten zich gaan vermenigvuldigen. Hierdoor kan een ontsteking in de huid ontstaan: een puistje.

Benzac is een zelfzorggeneesmiddel die puistjes bij de bron aanpakt en de bacteriën doodt die de puistjes veroorzaken. Het remt de ontsteking waardoor puistjes zichtbaar verminderen na 14 dagen.

Geschikt voor
De behandeling van acne vulgaris, bij lichte en gematigde gevallen van acne. Bij zwaardere vormen van acne raden we aan om contact op te nemen met een arts.

Gebruik
Reinig twee maal daags de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water. Breng daarna Benzac Gel bij jeugdpuistjes ‘s avonds dun aan, alléén op de plaatsen met puistjes (niet inmasseren). Was de gel er ’s ochtends vroeg weer af.

Bewaren beneden 25°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Sluit de tube goed na elk gebruik.

Gebruik een witte kussensloop, laken en handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en (gekleurd) textiel (beddengoed, kleding e.d.)

Dit middel kan, voor zover bekend, zonder gevaar voor de vrucht of zuigeling tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding gebruikt worden.

Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd. Benzac 50 mg/ml is een geneesmiddel (benzoylperoxide). Lees voor gebruik de bijsluiter.

Tip: breng Benzac Gel bij jeugdpuistjes de eerste week elke 48 uur aan om de huid te laten wennen.

Ingrediënten
Bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen. Bestanddelen: Benzoylperoxide, Natriumdioctylsulfosuccinaat, Natriumedetaat, Poloxameer 182, Carbomeer 980, Propyleenglycol (E1520), Colloïdaal siliciumdioxide (E551), Glycerol (E422), Acrylaatcopolymeren, Natriumhydroxide (E524), Gezuiverd water

Lees voor gebruik de bijsluiter

Vergunninghouder
Galderma Benelux B.V.
Gravinnen van Nassauboulevard 91
4811 BN Breda

Overige informatie over dit product

Artikelnummer
814793
Merk
Benzac
EAN-code
08717306850018
Inhoud
40g
Ingrediënten
Stof: benzoylperoxide - Hoeveelheid: 50 mg/ml
Gebruik / dosering
voor aanbrengen huid reinigen en drogen, daarna heel dun aanbrengen op plaatsen met acne bij voorkeur voor slapen gaan
Houdbaarheid
56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Overgevoelig voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.
RVG registratienummer
09665
RVH registratienummer
09665
GPC
10000903
Aanbevolen dosering
1-2 x per dag
Maximale dosering
2x
Gebruiksadvies
voor aanbrengen huid reinigen en drogen, daarna heel dun aanbrengen op plaatsen met acne bij voorkeur voor slapen gaan
Bewaaradvies
8- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Dit middel niet gebruiken op een beschadigde huid en/of vlak voor, tijdens of kort na het zonnebaden. Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen. Dit middel kan kleding, beddengoed, haar en wenkbrauwen bleken. Alleen uitwendig gebruik, niet op slijmvliezen, neus, mond of ogen. Blekend effect op haren of gekleurd textiel. Niet op beschadigde huid of vlak voor/na zonnen of in contact met UV-licht bronnen. Niet i.c.m. met bepaalde geneesmiddelen. Bevat propyleenglycol E1520 dit kan huidirritatie veroorzaken.
Toedingingsvorm
gel
Gebruiksindicatie
1-2 x per dag
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking
Alleen uitwendig gebruik, niet op slijmvliezen, neus, mond of ogen. Blekend effect op haren of gekleurd textiel. Niet op beschadigde huid of vlak voor/na zonnen of in contact met UV-licht bronnen. Niet i.c.m. met bepaalde geneesmiddelen. Bevat propyleenglycol E1520 dit kan huidirritatie veroorzaken.
Huisarts bezoeken
Wanneer zelfbehandeling geen verbetering geeft binnen 3 maanden. Indien de acne plotseling is ontstaan bij persoon ouder dan 25 jaar zonder duidelijke oorzaak. Als er sprake is van een rode huid, kloppend en pijnlijk gevoel infectie of koorts. Als het gaat om babys met ernstige of aanhoudende baby-acne of kinderen die nog niet in de puberteit zijn.
Toepassen bij
Bij jeugdpuistjes
Werkzame stof
Stof: benzoylperoxide - Hoeveelheid: 50 mg/ml
Contra-indicaties
Overgevoelig voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95